Prima masina electrica de la Geely va fi disponibila din primavara

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 08.01.2010
Chinezii de la Geely vor oferi prima lor masina electrica cu cinci locuri in Euroa incepand cu primavara acestui an. Aceasta se numeste Nanoq si are o autonomie de 200 kilometri.

Geely a prezentat prima sa masina electrica in Copenhaga, la summitul mondial privind problemele climaterice – COP15. In urma reactiei pozitive de la acest summit, cei de la Geely au anuntat ca vor comercializa aceasta masina in Europa chiar din primavara anului 2010. Numele Nanoq inseamna urs polar in daneza.

Geely Nanoq are cinci locuri si va fi construit in Groenlanda printr-un parteneriat de tip joint-venture cu danezii de la Lynx. Cei de la Lynx au dezvoltat componentele electrice ale acestui model si au creat noul pachet de acumulatori, care foloseste tehnologia Litiu-Ion. Acelasi tip de acumulator a fost folosit de catre cei de la Lynx pentru modelul GT, care dezvolta 1.057 CP si era capabil de a accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de trei secunde, in timp ce putea sa accelereze la o viteza maxima de 300 km/h.

Potrivit celor de la Geely, Nanoq este capabil de o viteza maxima de 130 km/h si de o autonomie de 201 kilometri. Astfel, Geely Nanoq este capabil de performante similare cu cele ale lui Mitsubishi i-MiEV, in timp ce ofera o autonomie suplimentara de 40 kilometri.

Via | Autocar

Taguri: EV

Comentarii (8)

  • NeoGalaxy
    Masinile astea vor fi o comedie si de abia astept sa vad un fraier care isi va cumpara asa ceva. Spun asta pentru ca nici o baterie din lume nu are o durata constata, incarcarea desi este de 100% varieaza cu macar +/- 5%, ceea ce personal consider ca o sa fie comic in prima instanta. Mai ales pentru ca energia nefolosita se pierde in timp si din baterii, autonomia aia este doar teoretica si ceea ce conteaza este ca nimeni nu explica daca autonomia include urmatoarele: faruri, importante, pentru ca legea spune sa le ai tot timpul pornite (nu ma refer la cele de ceata), radioul pentru ca unii vor folosi radioul si mai ales... deschiderea usilor +/- inchiderea centralizata +/- geamurile electrice, deoarece toatea acesta consuma curent. Putin, foarte mult, ireleveant. Smecheria este ca consuma curent, iar bateria nu este infinita.

    Evident... vor posta multi care vor spune ca sunt tampit, ca sigur cineva s-a mai gandit la asta si asa mai departe. Totusi astea sunt cateva dintre intrebarile pe care mi le pun eu... referitor la o masina integral electrica. Exact ca cea de mai sus :)
    3 6
  • NeoGalaxy ai dreptate.......
    pana nu iasa o electrica de doamne ajuta nu are rost sa ne gandim la asa ceva..............
    infrastructura pt asa ceva la noi in romania este nula...........
    nu are rost........deocamdata..........
    poate peste 20-30 de ani cand vor fi si accesibile ca pret si performante din punct de vedere tehnic............
    1 5
  • AndreiRN
    BRAVO
    Bravo chinezilor.
    Wall Mart si Mc Donald au deja prize de incarcare in parcarile lor si curentul e GRATIS. La $2.50 pe zi pretul curentului va schimba intreaga lume o asa masina.
    5 2
  • NeoGalaxy
    Referitor la ce spune @AndreiRn mi se pare foarte tare. Practic, prostia unora este cu adevarat infinita, de ce spun asta?

    Pai simplu: stai la prinza sa incarci masina, nu moare nimeni. Costa ceva nu conteaza, smecheria este asta. Stai 2-3 ore pana se incarca bateria, esti langa un McDonalds... super tare. Te duci si mananci si tot mananci deh... 2 ore trec greu.

    Intr-o zi da, se va schimba lumea, dar decat prostia ante vorbitorului... sincer... prefer bicicleta. Pana la urma nu la toti ne este dat sa fim destepti. Super postul de deasupra, acuma chiar sa nu fac copii ca baiatul asta.
    1 6
  • ha ha ha
    ha ha ha
    ADEVARUL ESTE CA NUMAI CE NU VREA OMUL NU FACE.DACA ASTA E VIITORUL AUTO VS POLUARE, E CLAR CA TIMPITII AIA DE CERCETATORI AU FACUT EXPERIMENTE SI MAI FAC, CA DOAR NU-S ROMINI SI NU-S PLATITI CA AI NOSTRI.IN PRIMUL RAND APARITIA VEHICULULUI DE MAI SUS NU ARE LOC IN ROMANIA, APOI AU MAI FOST FACUTE TESTE SI AU MAI APARUT MASINI ELECTRICE SI CELE CARE APAR SI VOR APAREA AU AUTONOMIE DIN CE IN CE MAI MARE.STIINTA, TEHNICA SI TEHNOLOGIA AVANSEAZA DIN CE IN CE MAI MULT SI ESTE DEJA DEPARTE.SI APROPO:SI BENZINA SI MOTORINA CAND SI DACA STAU PREA MULT TIMP IN REZERVOR SE EVAPORA...(DACA ZICI NU, MAI INTREABA INAINTE)...SI IN AFARA DE ASTA, NU MA DERANJEAZA SA IES CU FAMILIA SAU CU PRIETENII LA MC DONALDS LA UN HAMBURGER SAU LA UN SUC SI SA INCARC BATERIA DE ACUMULATORI A MASINII...SI E NORMAL S-O INCARC GRATIS, DACA LE FAC CONSUMATIE...ASA S-A SPUS SI DE TELEFOANELA DUAL SIM CA-S CHINEZARII SI NU-S BUNE SI AM VAZUT DIN CE IN CE MAI MULTI CA LE AU SI LE FOLOSESC /SAU FAZA CU LOGANUL:CA NU E BUN CA E NASPA...ETC...SI S-A UMPLUT ROMANIA DE ELE FRATEEEE.ASA-S OAMENII:FIECARE ARE DREPTUL LA PROPIA LUI PARERE, BUNA SAU NU-ASTA E, CAND MANINCI FASOLE SI TE ...CONTRA VANTULUI, S-AR PUTEA INTOARCE.DECI, VREM, NU VREM, TOATE ASTEA VOR APAREA.NU VA FI NIMENI OBLIGAT SA LE CUMPERE, DAR VOR VREA TOTI SA FIE LA MODA SI SA AIBA LUCRURI NOI...PINA LA URMA ..SI DACA ASTA VA FI VIITORUL...
    3 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    SCUZE DE GRESEALA SUNT-"TELEFOANELE"
    2 0
  • Viitorul
    Sa nu va ganditi ca daca mergeti la Wall Mart sau la McDonalds sa va incarcati masina electrica faceti ceva pentru planeta. Daca am folosi doar apa care este necesara pentru a obtine carnea de la Mac (pentru cresterea animalelor mai precis) am putea cultiva de peste 10 ori mai multe fructe si legume. Adaugand la asta si amprenta de dioxid de carbon pe care o au acele animale (prin gazele eliminate) cat si deseurile acumulate de la Mac (ambalaje, servetele etc) putem constata ca aceasta firma nu este deloc ingaduitoare cu mediul. Wall Mart aduce produse din toata lumea si produsele acelea nu sunt transportate cu mijloace ecologice (tot cu vapor/avion/masina sunt aduse si alea deocamdata nu merg cu electricitate). In ceea ce priveste aceasta masina, este inutila daca energia pentru functionarea ei va proveni tot din arderea carbunelui ... poate vom avea aer mai curat in anumite locuri dar problema incalzirii globale tot nu va fi rezolvata. Eu cred ca viitorul apartine celulelor fotoelectrice sau motoarelor pe baza de hidrogen.
    1 0
  • bogdan_BN
    kit conversie
    Salut! Poate intereseaza pe cineva,
    Vand kit conversie de 96V nou cumparat din China care cuprinde: motor dc excitatie in serie 10kW/96V/130A/3000rpm, controller asamblat cu contactor/sigurante/conectori + pedala acceleratie, incarcator pt. baterii cu acid rezistent la apa de 96V/10A, convertor 96V-12V/30A rezistent la apa, pompa vacum de 12 V pentru servo-frana.
    Pret 2200 Euro.
    Mai am o Mazda 121 din 92 pentru care am luat kitu, are vre 800 kg si servo frana. Pret 500 Euro.
    Daca sunt achizitionate impreuna (kit+masina) le dau cu 2500 Euro.
    0740066775, ciogolia@yahoo.com
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru