Prima maşină transparentă din lume, vândută pentru 308.000 de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.08.2011
Prima maşină transparentă din lume, un Pontiac Deluxe Six creat pentru Târgul de la New York din 1939, a fost vândută la o licitaţie pentru suma de 308.000 de dolari.

În urmă cu 71 de ani, General Motors construia prima maşină transparentă din lume. Aceasta era un Pontiac Deluxe Six cu panouri de caroserie din plexiglass. Caroseria a fost realizată integrat de cei de la Rohm&Haas, compania care a adus plexiglass-ul pe piaţă în 1933. Între timp, vehiculul a schimbat mai mulţi proprietari, ultima vânzare fiind încheiată contra sumei de 308.000 de dolari în cadrul unei licitaţii. Construcţia vehiculului a costat doar 25.000 de dolari în 1939.

Autoturismul este într-o stare remarcabilă de conservare, dovadă a longevităţii plexiglass-ului. La vremea aceea, materialele plastice utilizate pentru automobile tindeau să se destrame în doar câţiva ani. Caroseria prezintă mici crăpături, dar vehiculul este încă transparent şi are un aspect estetic agreabil. Până şi anvelopele acestui vehicule sunt originale. La nivel mecanic, doar furtunele de alimentare cu carburant au fost schimbate, elementele originale având scurgeri.

Acest model este primul automobil transparent din lume construit la scară şi singurul vehicul transparent existent în lume. Cei de la General Motors au creat încă un exemplar în anul următor, dar acesta şi-a pierdut urma de-a lungul anilor.

În plus, exemplarul în cauza încă funcţionează, deşi utilizarea sa i-ar afecta valoarea istorică.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru