Prima schita a sedanului de lux Kia, rival pentru Audi si BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.12.2009
Directorul de design Kia a dezvaluit o schita a viitorului sedan sportiv de lux botezat cu numele de cod K9. Acesta ar putea fi omologul lui Gyundai Genesis sau un rival pentru nave amiral ca Audi A8 si BMW Seria 7.

In cadrul unei recente conferinte de presasustinute la Seoul, Peter Schreyer, designerul sef al coreenilor de la Kia, a dezvaluit prima schita a unui viitor model premium, botezat cu numele de cod K9.

Schreyer, care a activat in trecut la Audi si este responsabil pentru look-ul lui TT, a declarat ca viitorul model va activa pe piata sedanurilor sportive de lux si va adopta linii de design agresive, asemanatoare celor regasite pe modele consacrate din gama Audi si BMW.

Planul de dezvoltare Kia include un model bazat pe fratele de concern Hyundai Genesis, recunoscut sub numele de cod CH, ceea ce inseamna ca schita ar putea reprezenta viitorul model coreean de clasa medie.

Cu toate acestea, declaratiile lui Schreyer vorbesc despre echivalentul lui Hyundai Equus, capabil sa se bata cu rivali precum A8 si Seria 7, cel putin in materie de design, calitatea fiind inca un capitol la care germanii raman superiori.

Indiferent de segmentul pe care va activa, modelul anticipat de schita publicata la Seoul ar putea beneficia de serviciile unui motor V8, instalat deja pe Genesis, dar si de o noua transmisie automata cu opt rapoarte.

via | WCF

Comentarii (2)

  • Gyundai Genesis? Ce gluma buna.... poate in Asia, dar in Europa nu are sanse.... Prevad un esec la fel de mare precum al Sonatei...
    2 6
  • valentin
    COPY_PASTE
    doar mie mi se pare ca seamana cu cel mai recent concept car bmw ?
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru