Primul hibrid chinez, copia lui Prius?

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.12.2007
Changan Automobile va lansa in 2008 primul hibrid conceput si dezvoltat in China.

Esential

2008 esta anul cand China va avea primul ei model hibrid.

Compania chineza de stat Changan Automobile a inceput productia primului model de automobil hibrid de conceptie autohtona din China, transmite Mediafax.

Denumit Jiexun, modelul conceput de producatorul chinez consuma cu 20% mai putin carburant fata de un alt model din gama sa si a fost realizat dupa sase ani de cercetari. Jiexun hibrid va consuma 6,8 litri benzina la 100 de km.

Pretul automobilului care va fi lansat oficial pe piata anul viitor va fi de circa 20.000 de dolari. In jurul infatisarii noului hibrid aparut pe piata mondiala s-au facut numeroase speculatii conform carora ar fi o copie retusata a celebrului Toyota Prius.

Cererea din China pentru automobile hibrid este neglijabila, intrucat pretul carburantilor este subventionat. Acest lucru poate insemna ca Jiexun poate fi construit pentru a cuceri alte piete decat cea chineza. Lansarea oficiala pe piata se va face incepand cu anul viitor.

Taguri: Prius, Toyota

Comentarii (2)

  • ALX CT
    BRAVO LOR
    Bravo lor ca ei sunt in stare sa faca ceva(chiar daca mai tot timpul copie vre-un model dar mkr la ei in tara se misca ceva),nu am nimic impotriva modelelor chinezesti chiar as cumpara o masina de la ei dar sa aiba macar cateva standarde decente sa fie sigura (mkr 3puncte EURONCAP) si sa fie ieftina ca doar e din CHINA ce naiba.In rest sper ca si la noi sa se deschida uzine fabrici etc in prostie ca la ei poate am avea si noi o industrie adevarat si mai multe locuri de munca oricum FRUMOS HIBRID in rest VA SALUT!
    0 0
  • AndreirRN
    Meritul lor
    Meritul lor. S-au documentat, au incercat si au invatat sa munceasca. Ma astept ca sa pice piatza la multe produse datorita munci sarguincioase din china. Ma astept ca de la ei sa apare invazia de panouri solare ieftine sa-mi pun si eu pe casa sau pe masina. Marile tari industriale au tot felul de taxe si de piedici in calea techologiei de economisire ca este ridicol.
    Coreeni au dat lecti la nemti cum sa faca o masina de calitate si curand chinezi or sa produca de toate pt toti pt ca MUNCESC.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru