Primul Opel electric va fi produs in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.07.2008
GM a anuntat ca Opel va lansa modele electrice la inceputul decadei viitoare, modele care vor fi produse in SUA.

Carl Peter Forster, boss-ul GM Europa, a confirmat in prima parte a acestui an ca marca Opel va lansa pe piata, dupa 2010, doua modele electrice.

Primul va fi bazat pe conceptul Flextreme (foto), iar al doilea model va fi de dimensiuni si mai mari. Primele modele electrice Opel vor fi produse in Statele Unite, conform ultimelor informatii venite de la GM. Trenul de rulare va fi asigurat de sistemul hibrid E-Flex, care va fi prezent si pe mult-asteptatul model Chevrolet Volt.

Speculatiile facute pe aceasta tema sugereaza ca primele modele ecologice produse sub marca Opel vor fi versiunile europene ale modelului Volt, programat pentru lansare in 2010. Surse apropiate situatiei sustin ca primul Opel electric nu va fi produs inainte de 2012.

Avand in vedere faptul ca cele doua modele ecologice, Volt si versiunea de serie a lui Opel Flextreme, sunt destinate unor piete diferite se punea intrebarea de ce modelul Opel nu este produs mai devreme. Forster a explicat ca implementarea in productie si productia in sine a tehnologiei E-Flex necisita costuri imense, motiv pentru care primul Opel electric va trebui sa ma intarzie.

O alta optiune pentru General Motors ar fi sa produca modelul Opel electric in Germania, dar nu s-a discutat inca despre aceasta posibilitate.

Via | Automotive News 

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Superb
    Arata superb si daca apare pe piata asa ceva se va vinde cu succes dar si mai important e ca toti producatori auto il vor copia si imbunatati si astfel piata va evolua si in EU spre hibride.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru