Primul papamobil construit de Mercedes

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 08.04.2008
Mercedes a inceput sa produca modele auto pentru sefii bisericii catolice din 1930.

Esential

1930 este anul in care Mercedes a construit primul Papamobil.

Desi nu vorbim de o informatie noua, un material despre modelele cu care Mercedes si-a construit faima de "constructor al Vaticanului" nu poate sa lipseasca din protofoliul Automarket. Producatorul german si papalitatea au o istorie comuna care incepe in 1930. Mercedes construia atunci primul autovehicul special pentru Papa, o versiune speciala a modelului Nurburg 460, oferit lui Papa Pius al XI-lea.

Nurburg 460 a reprezentat un model emblematic pentru istoria papamobilelor, fiind descris de seful Bisericii Catolice drept o “capodopera a modernismului”. Legatura dintre Mercedes si papalitate a continuat de-a lungul celor 78 de ani de colaborare prin numeroase oferte ale constructorului german pentru liderii spirituali de la Vatican. Printre cele mai cunoscute modele speciale destinate exclusiv Papei s-au numarat Mercedes-Benz 300 D, destinat Papei Ioan al XXIII-lea in 1960 sau Mercedes-Benz 600, oferit lui Papa Paul al VI-lea  in 1965.

Via | Caradisiac

Taguri: Mercedes

Comentarii (1)

  • Acolo unde pacatele se rascumpara cu bani , merge si o reclama mascata la o masina , cu conditia sa fie...MOCA! Oare cite pacate or fi iertat pt. o masina ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru