Primul pick-up 100% Volkswagen vine in Europa!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.11.2008
Volkswagen va lansa primul model pick-up construit pe platforma proprie si in Europa. Modelul va fi lansat in 2010.

Oficialii Volkswagen au anuntat ca vor comercializa primul lor pick-up si in Europa. Modelul va fi produs la fabrica din Pacheco, Argentina. Productia va incepe la sfarsitul anului 2009, iar lansarea oficiala este preconizata pentru anul 2010.

Presedintele VW Brazilia, Thomas Schmall, a anuntat ca pietele principale pentru pickup-ul companiei vor fi Brazilia, Argentina, Africa de Sud si Australia. Modelul nu va fi comercializat in Statele Unite ale Americii, dar va fi prezent pe piata europeana.

Stefan Schaller, presedintele diviziei de vehicule comerciale Volkswagen a anuntat ca acestia intentioneaza sa vanda 100.000 unitati pe an. Modelul a fost creat pentru a fi un concurent al lui Nissan Navara si Toyota Hilux. Conceptul a fost prezentat luna trecuta in Germania, la Hanovra. Modelul are lungime de 5180 mm si o latime de 1900 mm.

Tinta modelului pickup este de a creste vanzarile Volkswagen Vehicule Comerciale, de la 500.000 unitati, vandute anul acesta, pana la 800.000 unitati in anul 2018. In opt luni Volkswagen si-a marit vanzarile la nivel global cu 9.3 procente, atingand nivelul de 343.100 unitati vandute.

Daca modelul pickup isi atinge tinta de vanzari, grupul Volkswagen va atinge cifra de opt milioane unitati vandute pe an, pana in 2011 si 10 milioane unitati pe an, in decursul urmatorului deceniu. Anul trecut, VW a reusit sa vanda cel mai mare numar de unitati din istoria companiei, trecand pragul de 6.2 milioane vehicule livrate.

Taguri: F3DM, VW, Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru