Primul roadster din istoria BMW implineste azi 75 de ani

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.05.2009
In urma cu 75 de ani, constructorul bavarez aducea in fata publicului prezent la Salonul Auto de la Berlin primul sau roadster: modelul 315-1.

Desi foarte putini stiu, BMW sarbatoreste astazi 75 de ani de la nasterea primului sau roadster. Mai exact, in 1934, in cadrul Salonului Auto de la Berlin, BMW aducea in fata publicului modelul 315-1, conceptul care anticipa un roadster sportiv.

Si pe atunci, modelul bavarezilor era capabil sa insumeze calitati similare cu cele ale reprezentantilor segmentului din ziua de azi: design sportiv si dinamic, spatiu interior pentru doua persoane si un acoperis mobil.

Urmasul de astazi al vechiului 315-1, actualul Z4, reuseste sa imbine perfect traditia cu performanta si designul inovativ, asigurand un viitor promitator pentru constructorul german pe acest segment.

via | BMWblog

Comentarii (4)

  • exitus
    :)
    extraordinar cum arata,nu-mi vine sa cred ca bunicu s-ar fi putut plimba cu asa ceva:P:)) Mi-e imi place mai mult ca actualele.....cu siguranta ar castiga ceva clintela daca l-ar "reactualiza";)
    1 3
  • ce cauta poza asta ?
    Dragii mei asta e Z8 care a fost lansat prin 99 nu 315-1 care este http://outdoors.webshots.com/photo/1295129129066945945bPCtQO. Desi eu nu sunt unul dintre carcotasii vostrii zilnici si chiar va apreciez, aici trebuia sa puneti si o poza cu obiectul despre care discutati , nu un altul care ce-i drep e un nepot a lui 315. Ave
    4 0
  • URAGANU
    imagine falsa
    Puteati pune in imagine primul model de BMW roadster, sunt destule exemple pe ebay de unde va puteati inspira. Ce ne-ati aratat aici, acum, este ceva mai nou de 1935 :D
    2 0
  • Funny
    Trecand peste faptul ca poza nu are treaba cu articolul, BMWul din imaginea de pe situl postat de "je" are un numar de inmatriculare parca-i de pe strazile noastre.Na ca am fost si noi cu ceva mai rapizi ca nemtii:)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru