Primul Sandero cabrio: Sand'Up Concept.

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.10.2008
Renault a lansat la Salonul Auto de la Sao Paolo un concept recreational bazat pe Sandero Stepway. Designul sau e unic.

Renault a prezentat astazi, in deschiderea Salonului Auto de la Sao Paolo, conceptul Sandero Sand'Up, un prototip care prefigureaza un viitor vehicul reacreational bazat pe platforma crossover-ului Stepway. Noutatea principala a conceptului este faptul ca acesta este primul prototip Renault creat in America Latina de biroul de design special dezvoltat de marca franceza pe acest continent.

Conceptul cu fata de Sandero arata foarte bine, diferentele fata de modelul de serie fiind evidente. "Am creat un model versatil, fara rival in Brazilia, care se bazeaza pe solutii inteligente si pe un design extrem de jovial.", sustine Vincent Pedretti, seful echipei de designeri ai Renault Design America Latina.

Conceptul Sand'Up poate primi la bord patru persoane in configuratie 2+2, cu locurile din spate ceva mai reduse ca spatiu. Prototipul - destinat exclusiv prezentarii pe piata din Brazilia - permite abordarea a doua versiuni de caroserie diferite: coupe sau cabrio pick-up. In cazul in care cei de la bord opteaza pentru versiunea cabrio pick-up, plafonul solid de culoare rosie poate fi detasat usor, permitand rularea in aer liber. Portierele sunt construite din policarbonati, sunt transparente, iar deschiderea acestora se face printr-un sistem electrohidraulic.

Una dintre noutatile care se regaseste de obicei in dotarea conceptelor de top ale lumii este reprezentata de oglinzile laterale exterioare transformate in camere de luat vederi care permit vizualizarea mediului extern prin intermediul LCD-ului de pe consola centrala.

Modelul de plaja imaginat de designerii sud-americani se bazeaza, sub capota, pe un motor Hi-Flex de 1.6 litri cu 16 valve care functioneaza pe baza de benzina sau biocarburant.

Comentarii (29)

  • marius
    ai d`mine ..
    beton conceptu`...
    0 0
  • !!!!!!!!!!!
    surprinzator dar chiar n-arata rau !
    0 0
  • gigi_musca
    interesant..
    Conceptul este interesant... si oricum ar fi e bine venit, de asta sunt conceptele.... bine ca nu se apuca toti sa-si transforme ideile in modele de serie. O intrebare: Sandero n-a fost conceput tot in Brazilia? Asta referitor la faptul ca se zice ca acesta ar fi primul concept facut in Brazilia. Si lista ar putea continua cu Stepway si versiunile F1 Team ale ambelor Dacii, prezentate zilele trecute tot de voi de la Salonul din Sao Paolo. Ar trebui verificata mai bine informatia...
    0 0
  • arata mult prea bine. ar fi frumos daca s-ar si produce asa ceva
    0 0
  • Adrian.
    Interesant
    Am ramas foarte placut surprins deoarece.. am constat k acest superb exemplar posibil in curand romanesc, are frane p disc p spate :))
    0 0
  • ma rog
    si siguranta ?
    Interesant dar nu stiu totusi daca se merita astfel de portiere. Sunt curios asa, la un impact lateral in cate secunde moare pasagerul sau soferul ?
    0 0
  • numele
    asta lipsea
    asta mai lipsea sa ne uitam la casetofon sa vedem cine e in stinga sau dreapta, oricum sint vise.
    0 0
  • HondaFan
    ups
    wow...chiar frumos...puteau sa lipseasca carcotasii ?...in fine, revenim la concept. arata f bine...intrebarea e daca se va produce modelul acesta ,cat o sa valoreze iar care sunt dotarile :D te trezesti ca nu iti da airbag la sofer sau alte chestii :D chiar imi place ideea
    0 0
  • URAGANU
    BESTIAL !
    Super misto ! Asta da realizare. Asteptam Renault sa faca mai mult cu Dacia decat ar trebui si s-o ridice la un alt nivel, pentru ca are potential si piata de desfacere.

    Un concept excelent care daca nu va depasi 15,000 Euro va avea un succes enorm pe plan global. Iar daca-i trag si o motorizare Hibrida cu siguranta sparg tot !
    0 0
  • jazzboy
    vise....
    hai sa fim seriosi....e doar un concept... cand o sa fie facut o sa arate ca o tigaie, cu roti de tabla, si cu vopsea mata....toate arata bine in poza...
    0 0
  • dang dand
    LOL PRIMUL CAZAN CABRIO OAUU PENAL RAU :))))
    0 0
  • julian
    ;)
    dragutza treaba...
    doar ca voi trebuie sa le dati un miel :))
    "Conceptul Stand'Up poate primi la bord patru persoane in configuratie 2+2, cu lo" in mod normal as fi zis ca e greseala de dactilo', dar "t" nu este nicaieri in zona ;)
    0 0
  • bordul nu v'a arata niciodata ca in concept..
    0 0
  • hai ma voi mai credeti an zana maseluta harap alb etc
    0 0
  • eustake
    super
    Super tare :)
    0 0
  • Iulian
    Cabrio? V-ati "delete"?
    Tot ce vad eu in pozele astea e un Sandero Pick-Up si nicidecum Cabrio. Va tineti profesionisti in domeniul auto, dar sunteti varza. Ma mir de restul romanilor tipici care au comentat pana acum ca nu si-au dat seama... de obicei sunt mai destepti ca voi. Poate o fi de vina toamna. Despre concept, arata foarte bine la exterior, insa interiorul a fost facut cam in graba.
    0 0
  • Mircea Mester
    @iulian
    Poate fi si pick-up clasic, dar poate fi si un soi de cabriolet pick-up, asa cum am scris si in text. Pentru detalii si moduri de configuratie a caroseriei, intra aici si acorda-ne doua minute din viata:
    http://www.automarket.ro/stiri/video-sandero-sandup-in-actiune-15866.html
    0 0
  • mda....
    Nu arata chiar rau dar cred ca se incadreaza in categoria masinilor de mers la plaja sau la un teren de sport.Portiera este transparenta, prima mare hiba.Deci din start se renunta la posibilitatea de a monta un airbag lateral si daca la asta mai adaugi si rezistenta slaba la impact al materialului , D-zeu cu mila ......Acesta e motivul care ma face sa cred ca in Europa nu va circula pentru ca va avea rezultate dezastruoase la testele de impact lateral.In rest este o gaselnitza tipica pentru smecherii de la Renault:au inlocuit o usa clasica din metal si sticla cu o multime de componente cu o chestie dintr-o singura bucata, din plastic , usor si ieftin, deci au mai dat o lovitura costului de productie chiar daca diferentza de pret inseamna niste clienti ghinionisti expediati intr-o lume mai buna, fara masini Renault.Nu intamplator s-au gandit la o tzara din lumea a treia....
    0 0
  • cosmin
    dragut.cat va costa?
    0 0
  • aro-spartana
    asta da putin cu aro spartana.dak bena e descoperita deja e cabrio?
    0 0
  • ciocoflenderu
    .........
    Doamne e de-a dreptul hidos...parca l-au facut din piese ramase de la diferite masini.....oribil!!!!!
    0 0
  • Anonymus
    Dragut
    Cred ca incearca sa faca ceva in genul Suzuki Vitara, modelele din 93-96...
    0 0
  • Interesant DAR ....
    Cand vom scapa de aerisirile alea de Dacia 1100, ma voi intoarce fericit in mormant
    0 0
  • b4$3$ku'
    STAND'UP
    bne k ee concept, k nu stiu ce ne-am fi facut qu el pe ploaie:(
    0 0
  • mda
    Este doar un concept, nu va fi o masina de serie. Frumusel, ca orice concept.
    0 0
  • Vreau si eu
    Vreau si eu asa ceva . Cat v-a costa oare ?!
    0 0
  • pop cristi
    obiectie
    de ce cind ceva merge si arata bine nu mai are sigla dacia ci reno ? sint francezii nenorociti!!!!!!!!!!!
    0 0
  • nfs undercover
    Unde va credeti in nfs? Ca tot a aparut undercover...e doar o simulare pe calc, daca scot romanii asa ceva chiar si ajutati de REno, costa 20jde mii pe putin.E doar o gluma, cum a fost si steppe
    0 0
  • ....
    daca pana si conceptul are jumate de bord ca modelu de serie ... asta spune multe . pe piata pana la urma o sa iasa un sandero fara " jumate de capac " ... poza o gasiti aici http://www. 4tuning .ro/auto-6/masini-noi-48/vine-vara-bine-mi-pare-in-sandero-stau-sub-soare-6336.html [ am pus spatii libere intre puncte ca sa fiu sigur ca afiseaza si sa nu zica ca fac reclama ]
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru