Primul teaser al viitorului Ford Focus în versiune electrică

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.01.2011
Versiunea electrică a noului Ford Focus va fi prezentată peste trei zile în Las Vegas. Până atunci, producătorul de automobile ne arată o imagine teaser a portului de încărcare.

Ford a prezentat prima imagine teaser a viitorului Ford Focus EV. Modelul respectiv va fi prezentat pe 7 ianuarie la Consumer Electronics Show din Las Vegas. Ulterior, modelul va fi introdus pe piaţă, iar europenii vor avea ocazia să comande această versiune a lui Focus începând cu anul 2012. Motorul electric al lui Ford Focus oferă 136 CP şi este alimentat de o baterie Litiu-Ion de 23 kWh.

Spre deosebire de alte modele electrice de pe piaţă, bateriile lui Focus EV sunt răcite cu lichid. Graţie acestui element tehnologic, temperatura acumulatorilor rămâne la un nivel optim pentru a oferi performanţele maxime de care sunt capabili aceştia, iar durata de viaţă este mărită semnificativ prin reducerea fluctuaţiilor de temperatură. Autonomia lui Ford Focus EV este de 120 kilometri.

Încărcarea bateriilor lui Ford Focus EV durează între 6 şi 8 ore şi este realizată de la o priză standard de curent alternativ. Prima imagine teaser surprinde portul de încărcare al modelului, amplasat pe aripa stângă la nivelul genunchilor.

Via | Autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru