Primul teaser cu noul Lotus Eagle

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 30.06.2008
Lotus a prezentat primul teaser oficial al noului model Eagle, pregatit pentru lansare la Salonul Auto de la Londra.

Esential

13 ani au trecut de cand Lotus nu a mai lansat nici un model complet nou.
268 CP dezvolta motorul V6 de 3.5 litri de provenienta Toyota care va fi utilizat de Lotus pe noul Eagle intr-o varianta revizuita.

Lansarea lui Lotus Eagle la Salonul Auto de la Londra este prefatata de prezentarea unui teaser oficial al noului model britanic. Lotus Eagle va consemna primul model complet nou construit in ultimii 13 ani de producatorul britanic, acest lucru facand din Eagle una dintre senzatiile Salonului Auto de la Londra.

Lotus Eagle este un model sport cu motorul amplasat central, proiectat pentru a transporta patru persoane. Conform anumitor surse, noul supercar Lotus va fi propulsat de o varianta revizuita a unitatii V6 de 3.5 litri de provenienta Toyota, motor care dezvolta in varianta standard 268 CP la 6.200 rpm si un cuplu maxima 248 Nm, realizabil la 4.700 rpm. Unitatea de propulsie japoneza va fi disponibila pe noul Lotus Eagle in ambele variante de admisie: aspirata natural sau turbo.

Eagle va inlocui in oferta Lotus varful de gama Esprit, care a iesit din productie in 2004. Astfel, noul Lotus Eagle va fi comercializat ca un coupe ultra usor 2+2, situandu-se in gama constructorului britanic peste modelele Elise, Exige si Europa.

Noul model Lotus va imprumuta tehnologia de constructie de la Elise cunoscuta sub numele de Versatile Vehicle Arhitecture (VVA), pastrand astfel caracteristicile de supercar ultra-usor specifice brandului. Alaturi de APX (Aluminium Performance Crossover) Concept Vehicle, un alt punct de plecare utilizat in constructia lui Eagle va fi partea frontala prezentata de Lotus in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru