Primul trimestru al lui 2010 aduce vanzari in crestere pentru BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.05.2010
BMW a raportat un profit in crestere in primul trimestru al lui 2010, reusind sa livreze un total de 315.614 unitati la nivel global. Toate cele trei branduri ale grupului au inregistrat cresteri.

Esential

512 milioane de euro este profitul BMW inaitne de impozitare dupa primul trimestru al lui 2010.
279 de exemplare a livrat Rolls Royce in primul trimestru al anului, cel mai bun din istoria sa.
315.614 de exemplare a vandut grupul BMW in primul trimestru al anului.

Desi a traversat o perioada dificila in 2009, fiind pe punctul de a-si pierde pozitia de lider pe segmentul premium, BMW a raportat un profit bun dupa primul trimestru al lui 2010. Inainte de impozitare, vistieria bavarezilor reusise sa agoniseasca 512 milioane de euro.

Daca ne uitam la aceeasi perioada a lui 2009, cand profitul scazuse cu aproape 200 de milioane de euro, performanta actuala este intr-adevar o reusita. Incasarile au crescut cu aproximativ 8.1 procente, pana la 12.5 milioane de euro, numarul total de masini vandute de cele trei branduri, BMW, Rolls Royce si Mini, fiind si el in urcare cu 13.8%.

Mai exact, grupul german a livrat in primul trimestru al lui 2010 un total de 315.614 unitati, comparativ cu doar 277.654 de unitati inregistrate in aceeasi perioada a lui 2009.

Norbert Reithofer, presedintele BMW, a declarat ca grupul pe care il conduce a avut un start bun in 2010. "Am reusit sa crestem semnificativ profitul in primul trimestru si in acest moment am revenit in crestere pe majoritatea pietelor in care activam", a incheiat Reithofer.

Mai mult decat atat, seful BMW crede ca incasarile vor creste dinamic pe tot parcursul anului, impulsionate de cererea mare de pe piata premium si de lansarea noii generatii a modelului Seria 5.

In interiorul grupului, BMW a reusit vanzari mai mari cu 13.8%, pana la 265.809 unitati, Mini a crescut cu 13.6% pana la 49.526 de unitati iar Rolls Royce s-a bucurat de cel mai bun prim trimestru din istorie, cu o crestere de 60.9 procente si 279 de exemplare livrate.

via | BMW

Comentarii (16)

  • Pai nu contribuia bre la defaimarea brandului BMW renumitul Clarkson si astia inregistreaza profit in crestere cu juma' de miliard.Pana si Mircea Badea la noi lucreaza pentru defaimarea marcilor germane si ei parca si mai "tare" vand..E cam ciudat ce se intampla in afara granitelor tarii noastre!!
    3 5
  • dar audi cat are profit ;)
    2 6
  • hahaha
    de rasu curcilor
    3 3
  • strugurii acri
    Nu stiti cum suntem noi, cand nu ajungi la struguri sunt acri , nu-s buni sunt de rahat , dar la altii care isi permit sunt ca prin minune mai buni , pentru ca cei care isi cumpara o masina se incadreaza in segmentul de piata vizat de acea masina , degeaba comenteaza unu si altul ca nemtestile sunt de rahat sau ca bmw e cea mai proasta masina cand el are scara un 206 sau un logan .

    E simplu , spui despre o masina ca e proasta dupa ce iti permiti sa cumperi una cat de cat noua , nu rupta cu 1milion de km , si te dezamageste . Nu cand abia ai bani sa pui benzina la yaris comentezi ca un BMW de 60 mii euro e de cacat.
    2 6
  • @razvanis
    a vorbit un posesor de e46 316i din 99 cu 120 de mii de km reali.
    5 2
  • @ ADIO
    CITEZ AUTOMARKET:

    " Constructorul din Ingolstadt a reusit sa vanda mai mult decat Mercedes la nivel global in primele trei luni ale lui 2010. Audi a livrat in total 264.100 de unitati, iar Mercedes doar 248.500 de unitati. "
    RIP AUDI.
    6 1
  • stirea e deja expirata.
    2 1
  • p-george
    @cocalari
    Si uite cum aduc iar toti tampitii audi in subiect...se vorbea de vanzarile bmw... Injurati voi audiul dar vad ca muriti de grija lor.
    3 5
  • @pyzda george
    Cum sa nu aduc Audi in subiect , daca Voi astia fanii Audi va bateti cu pumnul in piept ca Audi vinde mai bine ca BMW etc.,
    Audi face motor mai bun ca BMW (cu toate ca BMW e primul in lume la motoare , vanzari , la suspensii la xDrive ) etc.
    Voi recunoasteti numai cand vi se arata CIFRELE pe fatza ca daca nu sunt cifre nu credeti .
    R.I.P AUDI.
    5 3
  • @BMW
    ai vorbit ca un adevarat fan... foarte stereotipic. foarte prost.
    5 3
  • @Castravete
    Sau nu exista cele 44 de premii internationale la BEST ENGINE ale BMW-ului.???
    Sau nu e corect ca BMW vinde mai mult ca AUDI ???
    Sau xDrive e mai rau ca quattro , ca xDrive imparte puterea dupa necesitate pana la 100% pe punte indiferent fatza spate .
    Voi fanii adio aveti cifre aparte sau cum iese ?
    5 3
  • bmw bravo , fanii bmw penibili (cel putin astia de pe automarket )
    2 4
  • marcus
    taison
    penibili ,penibili :))
    dar cel putin avem dreptate .
    Ne mandrim cu bemweul oriunde.
    e o masina aproape perfecta.
    cred ca oamenii nu degeaba aleg bmw si nu audi sau mercedes.
    bavaria motors spune ceva....
    4 6
  • TOT PROST AI RAMAS.
    3 4
  • @BMW
    Mai bine taci domnul p-george ca banuiesc ca esti tu.
    4 3
  • neamtu
    @p-jopa
    BMW e o marca sublima ,.
    Nu in zadar oamenii aleg BMW si nu audi sau mercedes-benz .BMW vinde mai mult ca concurenta cam cu 25-30 de procente, si sa nu sariti cu comentarii , de exemplu Toyota , pentru ca BMW nu se compara cu Toyota BMW e un BRAND de lux .
    Revistele traiesc din marketing cine da bani acela iese invingator.
    O fi omul prost pe pamant dar totusi isi da seama care e mai bun.
    BMW POWER EVERYWHERE
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru