Programul Rabla a fost adoptat si de americani

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.06.2009
Guvernul american a adoptat propriul sau program de innoire al parcului auto. Spre deosebire de versiunea propusa initial, bugetul proiectului a fost redus la doar un miliard de dolari.

Senatorii americani au adoptat versiunea proprie a programului de innoire al parcului auto. Spre deosebire de versiunea prezentata intial, bugetul final a fost redus la un sfert din suma propusa initial. Mai exact, bugetul programului de innoire al parcului auto din Statele Unite ale Americii a fost redus de la 4 miliarde de dolari la doar un miliard de dolari, in timp ce prima si conditiile de casare a ramas identica.

Pentru a participa la programul de innoire al parcului auto din Statele Unite ale Americii, un cetatean trebuie sa caseze un vehicul care are un consum mai mare sau egal cu 13 litri/100 km. Mai exact, daca vehiculul care va fi trimis la casat consuma peste 13 litri de carburant la 100 de kilometri parcursi, acest vehicul este eligibil pentru a participa in programul de innoire al parcului auto.

Prima de casare oferita de guvernul american este stabilita in functie de diferenta de consum de carburant dintre cele doua vehicule. Astfel, daca participantul la programul de innoire al parcului auto are un vehicul care consuma 13.7 litri la 100 kilometri si vrea sa cumpere un model care consuma mai putin de 10.6 litri de carburant la 100 de kilometri, acesta va primi o prima in valoare de 3.500 dolari.

In cazul in care participantul la acest program alege un vehicul care consuma mai putin de 8.4 litri de carburant la 100 de kilometri, acesta va primi o prima de casare in valoare de 4.500 de dolari.

Via | Jalopnik

Comentarii (4)

  • Era cazul ca si la americani sa ajunga operatiunea rabla! :))
    0 1
  • denumire
    Asta nu are de a face cu programul rabla de la noi. La ei se caseaza in functie de consum pe cand la noi se caseaza in functie de varsta.
    Asta presupune prin absurd ca un american poate casa si o masina veche de 1 an din cauza ca are un consum ridicat.
    Cred ca program de ecologizare auto in USA ar fi o denumire mai buna.
    1 0
  • 4500???
    Apai iti dai seama k dk s'ar duce Loganu' acolo, s-ar cauta americanu' prin buzunare si ar gasi de diferenta de care mai are nevoie?? Si apropo, nu merg mai bine mastodontii lor de 3 tone si motor de 6mii cu 120cp...
    0 0
  • brunetul
    Este bine cu RABLA!
    RABLA este un program bun! Sunt dacii vechi ARO naspaleturi de oltcit care are EURO1 si polueaza aerul si emisiile sunt multe! se duc la RABLA si numai polueaza atata aer ce-l respiram noi! scoate un fum de tot orasul.....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru