Programul Rabla in SUA: bonus de pana la 4.500 dolari!

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Versiunea americana a programului Rabla ofera o prima de casare de pana la 4.500 de dolari cetatenilor care isi cumpara un model cu un consum mai mic de 8.4 litri la 100 kilometri.

Americanii vor avea acces la propria versiune a programului de innoire a parcului auto. Varianta americana a acestui program favorizeaza achizitia unui vehicul cu un consum mai scazut de carburant si le ofera participantilor o prima de casare de pana la 4.500 de dolari. Spre deosebire de versiunea romaneasca a acestui program, americanii nu iau in calcul varsta autovehiculului care va fi casat, ci consumul de carburant al acestuia. Cu toate acestea, programul de innoire al parcului auto din Statele Unite ale Americii nu taxeaza suplimentar cetatenii care achizitioneaza un vehicul care are un consum ridicat de carburant.

Pentru a participa la programul de innoire al parcului auto din Statele Unite ale Americii, un cetatean trebuie sa caseze un vehicul care are un consum mai mare sau egal cu 13 litri/100 km. Mai exact, daca vehiculul care va fi trimis la casat consuma peste 13 litri de carburant la 100 de kilometri parcursi, acest vehicul este eligibil pentru a participa in programul de innoire al parcului auto.

Prima de casare oferita de guvernul american este stabilita in functie de diferenta de consum de carburant dintre cele doua vehicule. Astfel, daca participantul la programul de innoire al parcului auto are un vehicul care consuma 13.7 litri la 100 kilometri si vrea sa cumpere un model care consuma mai putin de 10.6 litri de carburant la 100 de kilometri, acesta va primi o prima in valoare de 3.500 dolari.

In cazul in care participantul la acest program alege un vehicul care consuma mai putin de 8.4 litri de carburant la 100 de kilometri, acesta va primi o prima de casare in valoare de 4.500 de dolari.

Pentru moment, noul proiect de lege a trecut doar de Casa Reprezentantilor, urmand sa fie supus la votul senatorilor americani. Presedintele american Barack Obama si-a anuntat deja sprijinul pentru acest proiect de lege. Guvernul american va oferi un fond de 4 miliarde de dolari, din care va finanta primele de casare oferite de programul sau de innoire al parcului auto. Acest proiect are scopul de a reduce consumul national de petrol si de a incuraja vanzarile de automobile noi din Statele Unite ale Americii.

Via | CNN

Comentarii (12)

  • george
    LOVITURA DE GRATIE APLICATA CELOR 3 MARI
    si un colac de salvare pentru industria auto de origine japoneza...
    16 1
  • Catalin
    :)
    Na ca s-a ajuns si in America la programe de reinoire a parcului auto. E de apreciat ca au in vedere consumul automobilului si ca nu percep o taxa suplimentara ca achizitionarea unui nou. Sa fac o paranteza... e vremea sa intre Dacia pe piata americana. :))

    Numai bine!
    17 2
  • :)
    o iau aia la 1000 de dolari ;P(si asta cu taxe). Au la vechituri aia pe acolo
    9 1
  • o suma buna. sa nu mai vb de pretul masinilor in america: un golf 5 GTI e 24 000$ (17 000 euro) si are mai multe optiuni decat cel din romania!
    3 6
  • Aha
    Da` cine e atat de prost sau tzaran sa-si ia vw???hahahahahaha !
    2 18
  • m##e la vw
    OPEL E CEL MAI BUN SE STIE. HAUS HAUS HAUS HAUS DA DA DA IA IA IA IAAAAAAAL
    0 18
  • Americani nu gandesc
    Dupa ce ca industria lor auto e praf acum mai fac loc si pentru hibride si diesel-uri. O sa se umple de Insight, Golf Bluemotion si alte prostii din astea. Pacat pentru Gm si Chrysler
    4 7
  • americanu
    50-70
    Americanii au facut masini intre anii 50 si 70. In rest gunoaie.Au ajuns acolo unde au cautat-o.
    7 4
  • florin
    americanul care se respecta
    americanul care se respecta nu o sa mearga cu altceva decat cu o masina adevarata si au destule de cadilac, buiq si altele ............. masini adevarate frate nu porcarii europene
    2 4
  • vreau si eu acest program
    Eeeeee,alta viata....nu?
    Vreau si la noi un program asemanator.....cu mai multe mii de euro ca prima de casare.
    4 0
  • Cine vrea prima mai mare sa munceasca si sa educe in jurul lui oameni in spiritul muncii apoi sa ceara suport de la stat de 4000 de euro.

    La cat producem e suficient 3800 lei.

    Daca mai subventionam mult industria asta in Bucuresti vom parca in curand la marginea orasului sau pe bloc si de mers vom merge cu randul ca altfel nu se va mai putea.. De ce nu am subventiona la fel industria textila sau agricultura?
    1 3
  • ok
    13%? Pai VW-ul meu Caddy 1.6MPI din 2008 consuma 13% in oras fara A/C.
    @florin-Confortul si tinuta de drum a americanelor sunt superioare europenelor.O placere.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru