Presedintele Cehiei a respins programul "Rabla"

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.07.2009
Cehii nu vor avea parte de un program de innoire al parcului auto deoarece presedintele lor, Vaclav Klaus, considera ca acesta nu este benefic pentru economie si are un efect positiv neclar.

Vaclav Klaus, presedintele Cehiei, a respins astazi propunerea pentru implementarea unui program de innoire al parcului auto folosind dreptul sau de veto. Presedintele Cehiei si-a motivat alegerea prin faptul ca legea este discriminatorie si contine numeroase greseli legislative, iar efectul sau pozitiv nu este sigur. In ciuda faptului ca exista numeroase fabrici de automobile in Cehia, majoritatea automobilelor cumparate de acest popor sunt importate. In Cehia se produc automobile Skoda, Kia, Toyota, Hyundai, Peugeot si Citroen.

Vaclav Klaus considera ca programele de tip "Rabla" favorizeaza industria pe spinarea altor sectoare ale economiei si ca da cale libera unor interese de termen scurt ale unor jucatori puternici din industria auto. Pe langa asta, presedintele Cehiei si apropiatii sai au subliniat faptul ca un program de innoire al parcului auto aplicat in aceasta tara ar pune o povara nenecesara asupra bugetului firav al Cehiei. In cazul in care programul "Rabla" ar fi fost aplicat si in Cehia, cetatenii ar fi primit aproximativ 1.300 de euro pentru o masina veche in cazul in care o casau in favoarea achizitionarii unui automobil nou.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • george
    DACA LEGEA A FOST FACUTA PROST,
    atunci nenea Klaus are dreptate. Daca a fost o manevra a la Basescu, atunci nea asta e vai de capu` lui...
    2 3
  • carlos sacalul
    idiot !
    Daca toata puterea de decizie cade in mainile unui singur om, si acel om este cretin, n-ai ce sa-i faci !
    5 3
  • NeoGalaxy
    @Carlos Sacalul: Asa este. Nu cred ca exista un spion mai prost decat Caslos Sacalul care, desi putea sa plece din Romania... totusi saracul... aici a fost si prins. Sa vezi prostie din partea lui. Prostia tine de natura omului si de deciziile lui nu de noroc si alte chestii. Super realizare pe baietii de la Securitate care l-au prins... deh omul era un geniu daca discutam de planuri si de omarat oameni dar asa de prost cu actele.

    Ironia acestui program Rabla este ca falsa senzatie ca econimia mondiala merge. Asa cum si alte tari ceva mai serioase si-au dat seama... problema sunt tarile foarte slabe, care au problem grave si le trag inapoi pe cele puternice. Si cum o tara nu poate sa existe fara exporturi... problema apare cand nu mai ai unde sa exporti... sau daca vreti... cand nu exista nimeni care sa-ti cumpere marfa de export. Asta se discuta in UE si mai ales... asta este problema. Tarile care Romania, Bulgaria, Cehia, Lituatia si inca vreo 150... au probleme grave pe care cele 20 puternice nu le pot rezolva. Mai cititi si voi...
    3 2
  • Carlos Sacalul
    @NeoGalaxy
    Ce spion mah idiotule?! =))))) ce securitate? daca taceai filozof ramaneai !

    Eu zic sa nu mai bati campii si nu te mai dai tu mare analist economic, ca esti doar un parlit cu probleme comportamentale...
    Programul de reinnoire a parcului si-a dovedit eficienta in Romania si cu siguranta ar face-o la fel oriunde pe mapamond
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru