Proteste violente impotriva lui Tata in India

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 25.08.2008
Noua fabrica Tata, construita pentru modelul Nano, a generat o serie de proteste violente in India.

Esential

2500 de dolari ar urma sa coste modelul Tata Nano.

Demararea productiei in masa la modelului Tata Nano a fost programata pentru luna octombrie a acestui an, dar o serie de proteste violente ar putea duce la amanarea ei.

Protestul a inceput dupa ce compania Tata a construit o fabrica de 350 de milioane de dolari pe o suprafata de teren arabil fertil, lucru care contravine legii din India. Fermierii indepartati de pe pamanturile in care a fost construita fabrica Tata au organizat o serie de manifestatii care s-au soldat cu violente.

In urma acestor lucruri, compania indiana ia in considerare abandonarea facilitatii de productie din provincia West Bengal.

Ceea ce ne ingrijoreaza pe noi cel mai mult este violenta la care s-a ajuns. Ne temem pentru angajatii nostri si pentru utilajele noastre din aceasta fabrica. Daca cineva crede ca nu vom pleca din cauza banilor investiti acolo se inseala, pentru ca trebuie sa ne protejam oamenii", a declarat Ratan Tata, proprietarul Tata Motors.

Deocamdata, Tata nu are un plan secund pentru mutarea productiei la modelul Nano, cel mai ieftin automobil din lume in acest moment.

Via | Automotive News

Taguri: Nano, Tata

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru