PSA va lansa în 2014 primul hibrid diesel-electric

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 25.07.2010
PSA Peugeot-Citroen a primit un împrumut de 200 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiţii pentru dezvoltarea unui nou tren de propulsie hibrid diesel-electric.

PSA Peugeot-Citroen a anunţat că intenţionează ca în 2014 să introducă un nou tren de propulsie hibrid diesel-electric. Această iniţiativă a francezilor este confirmată de împrumutul de 200 de milioane de euro pe care Banca Europeană de Investiţii (BEI) l-a acordat grupului PSA.

Acordul dintre BEI şi grupul francez a fost semnat pe 15 iulie de vicepreşedintele Philippe de Fontaine Vive şi de Frederic Saint-Geours, oficial care se ocupă de dezoltarea strategică în cadrul PSA. Până în acest moment, ştim doar că noul tren de propulsie hibrid dezvoltat de francezi va fi alcătuit dintr-o unitate diesel care va fi asistată de un motor electric.

În cadrul unei conferinţe de presă, oficialii PSA Peugeot-Citroen au declarat că marea majoritate a etapelor acestui proiect se vor desfăşura în Franţa, însă anumite stadii vor fi dezvoltate în China şi America de Sud.

Via | PSA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru