Putin prezinta propunerea sa pentru industia auto ruseasca

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.12.2008
Vladimir Putin incearca sa incurajeze rusii sa isi cumpere numai automobile produse in Rusia, pentru a ajuta producatorii indigeni.

Prim-Ministrul rus a decis sa mareasca taxele pentru importul de automobile second-hand, pe care l-a caracterizat ca fiind inadmisibil in aceste momente de criza. Vladimir Putin a declarat ca prefera sa transporte masini rusesti pana in Vladivostok pe banii statului decat sa vada cetatenii sai la volanul unor modele japoneze. 

Circa 6.000 persoane au protestat in orasul Vladivostok din cauza noilor taxe pentru automobilele second-hand de provenienta straina. Aproximativ 200.000 persoane din portul rusesc Vladivostok lucreaza in importul, vanzarea si intretinerea automobilelor straine, majoritatea de provenienta japoneza. Cu toate acestea, anumite voci din presa ruseasca au criticat decizia lui Vladimir Putin si spun ca transportul a 100.000 vehicule rusesti pana in Vladivostok ar costa peste 200 milioane de dolari si ca nu ar fi eficient din punctul de vedere al costurilor.

Putin isi sfatuieste cetatenii sa nu achizitioneze un automobil anul acesta, ci sa astepte pana la anul viitor, cand guvernul rus va oferi subventii pentru achizitia unei masini noi. Vanzarile de automobile noi in Rusia ar putea scadea cu pana la 45 procente in decursul anului 2009 din cauza somajului si a devalorizarii rublei.

Via | Drive

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Dictator
    Un dictator de tip comunist se dovedeste Putin a fi. De parca ar fi treaba luc ce imi doresc eu sa conduc.
    Odata sovietic nu mai este sansa de recuperare.
    0 0
  • george
    SI SUBVENTIONAREA PERPETUA
    cu zeci de miliarde de dolari a industriei autohtone cum se numeste? Cumva bolsevism?

    Ti-ai luat masina japoneza, acu` platesti din buzunarul tau masina americana a vecinului....Sounds fair to me...
    0 0
  • Mos Craciun
    Pentru AndreiIRN...
    ....bhai Andrei, ti-ai luat medicamentele? sigur sint originale ?
    pai cind Americanii decid sa introduca inclusiv in industria Auto MII de MILIARDE de $ asta inseamna ca sint Bolsevici???
    Andrei sa te prezinti la spital dupa Revelion....asa cum ai promis...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru