Range Rover_e, conceptul care anunta primul hibrid al englezilor

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 12.05.2010
Range Rover intentioneaza sa dezvaluie in 2013 primul sau model hibrid, anticipat de conceptul Range Rover_e. SUV-ul promite o autonomie electrica de 30 de kilometri.

In intentia de a se alinia trendului ecologist, care a cuprins toti constructorii mondiali, Land Rover dezvaluie propria sa viziune asupra propulsiei alternative. Britanicii au pus la punct un concept botezat Range_e, capabil sa anticipeze versiunea de serie hibrida, asteptata pe strada tocmai in 2013.

Prototipul are rolul de a expune publicului noua tehnologie hibrida, dezvoltata de inginerii britanici, si de a testa reactiile publicului. Constructorul englez a dezvoltat un sistem hibrid traditional, cu un motor conventional asistat de o unitate electrica, ambele gestionate de o cutie cu opt rapoarte, furnizata de ZF.

Principiul de functionare va fi dezvoltat si mai mult in anii urmatori, 2015 urmand sa aduca publicului si o versiune ce poate fi alimentata la priza, capabila sa ofere o autonomie, in modul electric, de 30 de kilometri. Pentru a putea duce la bun sfarsit proiectul unui SUV hibrid de serie, britanicii vor trebui sa ia in calcul cresterea masei totale cu aproximativ 110 kilograme, aduse de pachetul de baterii si de sistemele electronice.

In 2013, primul model care va aduce publicului trenul de rulare hibrid va fi Range Rover Sport, urmand ca mai apoi tehnologia sa fie introdusa si sub caroseria noilor generatii Range Rover si Land Rover Discovery.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • ..........
    .........
    astept cu nerabdare
    2 0
  • Bentley
    Si eu...
    ...astept sa-l vad, ca de cumparat...:-s
    1 0
  • FLVIUS
    -
    Astept cu incredere si nerabdare primul SUV cu vele!
    2 0
  • ???????/
    Tu vrei cu vele, eu vreau tras de cai.........
    :)))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru