Real sau fantazie? Presa franceză anunţă o sportivă electrică Renault cu două locuri în 2012

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 16.06.2011
Jurnaliştii francezi anunţă astăzi că Renault ar putea dezvolta o sportivă electrică cu două locuri şi cu scaunul şoferului amplasat central. Aceasta ar avea doar 400 de kilograme şi va fi dezvoltată de Renault Sport.

Renault pregăteşte un model sportiv cu două locuri care se va numi RS1 şi care va apărea pe piaţă în cursul anului viitor. Informaţia circulă astăzi prin presa franceză, care citează oficiali ai mărcii din Hexagon.

Din primele detalii disponibile în acest moment tragem concluzia că vom vorbi de un model ultrauşor (o masă proprie de circa 400-500 de kilograme) care va beneficia de propulsie electrică. Motorul va fi acelaşi pe care îl regăsim pe Fluence Z.E., însă cei 95 de cai putere vor profita la maximum de masa redusă pentru a duce modelul francez de la 0-100 km/h în mai puţin de 5 secunde.

Secretul masei atât de coborâte stă într-un şasiu din fibră de carbon dezvoltat de Renault Sport şi în configuraţia atipica a scaunelor, poziţioa celui destinat şoferului urmând să fie centrală. Dacă informaţiile se vor adeveri, sportiva Renault va costa în jur de 35.000 de euro, preţ la care se va adăuga costul lunar al bateriilor, pe care Renault le va închiria, la fel cum se întâmplă în cazul gamei Z.E.

via | autodeclics

Comentarii (4)

  • RenaultSport e meserias
    Scaun sofer amplasat central, sasiu din fibra de carbon .. astea da senzatii sportive hardcore!
    18 3
  • suna bine.......
    mai ales ca tot ce face divizia sport de la Renault.......se conduce superb.....
    daca vorbim de 0-100km/h in mai putin de 5 secunde ne asteptam la un model supersport......care poate va rivaliza cu bmw VED in varianta finala..
    doar ca bmw e hybrid
    15 1
  • HUOOO RENAULT !!!!!
    2 9
  • fan (real one)
    copiii au luat vacanta... uraaaaaaaa!!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru