Recall Michelin pentru 597 de pneuri din SUA

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.02.2009
Michelin a rechemat in fabrica 597 de pneuri din cauza unei inscriptii lipsa. Operatiunea are loc exclusiv in SUA.

Esential

597 pneuri Michelin au fost schimbate gratuit de catre aceasta companie deoarece nu aveau inscriptia "DOT" aplicata pe flancuri.

Din cauza faptului ca inscriptia “DOT” lipsea de pe lateralele unor pneuri, Michelin a fost nevoit sa recheme 597 de pneuri. Aceasta lipsea din cauza unei erori aparute in procesul de productie. Unitatile afectate au fost vandute in Statele Unite ale Americii si toate fac parte din lotul Michelin Pilot Alpin PA2 ZP cu dimensiunea de 225/50 R19.

Lipsa inscriptiei “DOT” pe aceste pneuri determina excluderea lor din regulamentul NHTSA - National Highway Transportation Safety Board, un organism de reglementare a sigurantei transporturilor din Statele Unite ale Americii. Clientii Michelin afectati de aceasta masura nu au facut nici un fel de plangere si nu s-au aratat nemultumiti de faptul ca au achizitionat pneuri fara inscriptia DOT.

“Aceste pneuri indeplinesc toate criteriile necesare privind performanta, dar trebuie inlocuite din cauza faptului ca au fost produse fara ca literele “DOT” sa fie inscriptionate pe flancurile pneului. Problema a fost corectata prin inlocuirea gratuita a pneurilor carora le lipsea aceasta inscriptie cu pneuri noi, care erau marcate corect.”, a declarat Francois Jacquin, director de calitate al diviziei Michelin din America de Nord.

Inscriptia DOT este folosita pentru a ajuta clientii sa indentifice validitatea pneurilor si reprezinta faptul ca acestea corespund standardelor in vigoare.

Aplicarea acestui marcaj este necesara doar in Statele Unite ale Americii, si este acronimul pentru Department Of Transportation.

Via | Michelin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru