Recall pentru Kia Cee'd pre-facelift în România

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.06.2010
Kia Motors a anunţat rechemarea în service a versiunile dinainte de facelift ale lui Cee'd, Cee'd SW şi Pro_cee'd din cauza unor probleme raportate la sistemul de frânare.

Kia Motors înştiinţează proprietarii modelului Cee'd din România despre demararea unei ample acţiuni de rechemare în service. Clienţii constructorului coreean sunt invitaţi să se programeze pentru o verificare de siguranţă la dealerii zonali.

Se pare că problema este raportată pe o serie de exemplare echipate cu sistem de control al stabilităţii ESP, mai mulţi proprietari raportând o scădere a performaţelor de frânare ale maşinii. Examinările tehnice detaliate au dus la nevoia unei verificări preventive şi, în unele cazuri, a înlocuirii pompei centrale de frână. Momentan, nu există informaţii despre accidente sau vătămări corporale din această cauză.

Toţi clienţii modelelor Cee'd, Cee'd Sporty Wagon şi Pro_cee'd echipate cu ESP şi produse în perioada 01 aprilie 2008 şi 30 martie 2009 sunt afectaţi de recall, fiind aşteptaţi în service-urile dealerilor din România. Inspectarea vehiculului dureaza mai puţin de 15 minute, iar în cazul în care va fi necesară înlocuirea pompei centrale de frană cu una nouă, timpul operaţiunii se va suplimenta cu încă 35 de minute.

Costurile acestor operaţiuni vor fi suportate de Kia Motors.

În toată Europa, Kia Motors verifică 56.000 de maşini şi estimează că până la 35.000 de vehicule vor avea nevoie de o acţiune corectivă.

Comentarii (23)

  • Crysty
    Kia
    Ia sa va vad! 100000000 de km garantie, 10 milenii garantie!
    Ciocu mic cu japonezele voastre!
    10 37
  • Ivanoff
    @Crysty
    Prietene,cum e acolo in lumea ta?Cald si frumos?...
    KIA e un producator coreean,nu le baga in aceeasi oala cu greii auto care sunt japonezii!
    Du-te acasa,fa-ti temele,dupa care mai treci pe aici,ok?
    Si la o adica ce marca preferi tu,frumosule,ca la cate recalluri au fost anii astia,nu cred ca favorita ta a scapat?...
    36 6
  • @ivanoff
    dintr-o anumita perspectiva ai dreptate, multe marci au facut recall-uri dar probleme cu sistemul de franare sunt extrem de grave. cat despre cristi cred ca vroia sa spuna ca perioada mare de garantie nu dovedeste nimic, poate doar sa pacaleasca clientii obligandu-i sa-si faca reviziile numai la cei acceptati de ei, dar am auzit ca au schimbat legea asa ca sa-i vedem acum ce fac.
    16 4
  • Ivanoff
    @B76
    Asa ma gandeam si eu...
    Cred ca tot mai buna e garantia VW (2ani doar pe motor si cutie) si 20.000 km pe restul ca oricum la Dacia si la VW orice mester de la bloc se stie,nu?
    Buna gandire!...
    PS:O roata pe care sa o pirzi in mers,e mai putin grav? (vezi recall VW in Brazilia)
    10 4
  • Ivanoff
    @b76
    Crezi k sa pierzi o roata in mers e mai putin periculos decat problemele de franare? ( vezi recall VW in Brazili )
    Sau poate o garantie de doar 2ani numai pe motor si cutie,iar trenul de rulare doar 20.000 km de la VW e mai ok,nu,ca doar la Dacia si la VW orice mester din coltul blocului se pricepe...
    8 4
  • @b76
    Printre altele, perioada mare de garantie te asigura ca si dupa 4 ani, in cazul unor probleme nu scoti bani din buzunar pentru unele probleme.
    8 3
  • @cmg_george: Asta doar teoretic.. Iti dai seama ca s-au facut studii de piata iar garantia magica de 7 ani acopera doar chestiile care teoretic nu ar trebui sa cedeze... la nici o masina. Restul le platesti, treburile consumabile, ca la orice masina. Oricum, coreenii (si Kia in special) nu sunt recunoscuti pentru fiabilitate, chiar daca masinile nu sunt rele in esenta. Insa un pachet atragator la exterior, cu 7 ani garantie, nu inseamna tot timpul ca masina e perfecta, cum cred unii. Japonezele sunt mult peste coreeni la masini.
    2 0
  • @cmg_george @ivanoff
    ivanoff cred ca nu m-ai inteles. nu am spus ca alte marci ar fi perfecte dar nici o garantie extinsa nu iti ofera intotdeauna certitudinea ca ai cumparat neaparat cel mai bun produs. de ce insisti atat de mult pe vw? sunt atatea exemple in ultimu timp.
    george ai dreptate dar pe de alta parte aceasta garantie cum am spus si in comment-ul anterior e valabila daca iti faci revizia la ei ceea ce presupune niste costuri destul de piperate iar din experienta pot sa iti spun ca service-ul reprezentantei nu e intotdeauna cel mai bun. dar fiecare alege ce ii convine. acum cel putin exista posibilitatea de a alege.
    2 0
  • @b76
    Ce conceptie tipica de "roman inteligent" :))
    Ce inseamna la tine revizie scumpa, la Fiat primele 3 revizii la un Doblo insumeaza 3000 de ron, la Renault Clio 1.4 doar revizia de 60 k de km costa 24 de milioane, etc.

    In mintea ta mai bine facem revizia la jumatate de pret dar incepem sa platim reparatii (unele chiar stupide) de zeci de milioane.

    Dupa creierul tau cu cat garantia e mai scurta cu atat este clientul in avantaj....
    Incredibil!
    5 4
  • se poate intampla la oricine -uitati?
    Ce rai sunteti cativa dintre voi.
    Se poate intampla la orice producator auto si nu numai.
    Si se intampla la orice producator auto :)
    Eu spun bravo kia pentru faptul ca este prompta cu recallul si remediaza problema in timp scurt. cu alte cuvinte, nu amana recalull si nu se ascunde de problema cum au facut cei de la toyota parca.
    Corect?
    5 1
  • recall
    Am o kia ceed de 2 ani jumate si sunt foarte multumit de ea. O revizie la service autorizat ma costa 800 ron - am motorul 2.0 crd - ceea ce nu mi se pare tocmai mult!
    Cat despre recall-ul in service pt probleme la sistemul de franare va rog sa ma credeti ca s-a intamplat la case mai mari - vezi audi!
    Iar garantia de 5 ani acopera toate problemele generale.
    PS - nu mai dati exemplu VW care este la polul opus - cad turbinele, injectoarele in prostie. Nu mai fac masinile care erau odata!
    7 1
  • @gtirazvan
    fratioare ce te aprinzi asa? voua chiar va place scandalu pe forumu asta. ia explica-mi tu mie care nu stiu nimic ce mama dracu ii face unui clio de 1.4 la 60k de 2400 de lei? in afara de consumabile si poate placute? spune-mi si mie de ce trebuie sa fi tampit sa platesti de 3 ori mai mult pe niste placute facute la ori in india ori pe unde isi mai face renault piesele(dau renault ca exemplu pt ca ai adus vorba de el, sa nu se inteleaga ca am ceva cu renault dimpotriva da vad ca sunt multi scandalagii) in loc sa iti frumos placute bosch si asa mai departe. scuza-ma dar cu banii astia ii schimbi si discuri si amortizoare si nu incepe cu povesti cu piese din astea ca nu vrea sa cred ca esti atat de dus. cat despre service gasesti multe cel putin la fel de bune ca cele de reprezentata si macar poti sa vezi ce se intampla cu masina ta. si inca ceva tu stii macar la ce se aplica la cei mai multi garantia de 7ani??? daca nu vezi-ti de "inteligenta" ta si nu mai sari de fund in sus. mai zici ca nu e nevoie sa platesti nu stiu ce ... de reparatii aberante. bai nene nu stiu ce masini ai tu pe la tine pe coclauri dar io la 182k nu am intalnit asa ceva. asa ca daca esti atat de hotarat sa dai de 3 ori mai mult pe o rezivie treaba ta. si inca ceva crezi ca daca spre exemplu iti schimba un rulment in garantie desi nu cred dar ... crezi ca merita 1000 lei la 10k in loc de 100 de lei pe un rulment cred ca nu mai are rost sa continuam.
    3 4
  • Daniel T
    @b76: Revizia de 60k la Clio (daca tot vorbim de Renault) costa asa mult deoarece se schimba distributia. Desigur, trebuie sa luam in calcul si adaosul "nesimtit" pe care il practica dealerii autorizati pentru piesele de schimb si manopera care nu e chiar asa de ieftina. Un alt exemplu de revizie scumpa este la Logan 1.5 DCI, revizia de 60k km: schimb de distributie+placute+ulei+filtre: 1900 RON. Dar sa fim un pic realisti, nu orice "Gigi" din spatele blocului stie sa schimbe o distributie. In ceea ce priveste schimbul de ulei si filtre, da, se poate face si in spatele blocului.
    4 0
  • @b76
    1. "Fratioare" sa vorbesti cu cocalarii tai din cartier.

    2. In cartea tehnica Clio era specificata schimbarea distributie la 60 k de KM care cu restul reviziei costa, >24 mil.

    3. Nu mai are rost sa continuam, daca pentru tine garantia TOTALA de 7 ani sau 150 k de km e mai poroasta decat garantia ta la Octavia si la Passatul tau care au de 2 ani sau 100 k de km la motor (fara accesorii) + transmisie si 60K de km la trenul de rulare ce sa mai spunem..., debordezi de inteligenta.
    3 3
  • jos cu chinezariile
    Calmati-va cu ceedu' lu peste ca nu-si mai cumpara nimeni de luni bune.
    Daca se mai vand 50 de bucati pe luna in toata tara.
    S-au termintat propietarii de 1310 si au ramas fara cumparatori.

    Eu nu inteleg o chestie cum sa-ti cumperi un lucru care se numeste c'eed, pai da ce sunt beat ?
    Fac ceva pe garantia lor.
    6 8
  • @Criss
    esti posesor de polo 1.9 SDI? =))
    5 2
  • Trag concluzia ca afirmatiile malitioase sunt facute de cei care vad ceed-ul doar din afara, pe strada. Sunt 5 ani garantie bara in bara ,10 ani la vopsea, 7 ani motor si transmisie. Garantia e transmisibila. Cititi cu atentie sa vedeti in primul rand ca se refera la cele echipate cu ESP si in al doilea rand nu este o lipsa totala de franare ci o franare mai lunga.
    Pe forumuri nu s-a plans nimeni de asemenea probleme.
    Nu mai aratati spre cei care si-au luat ceed pt ca nu se discuta gusturile, se poate discuta daca vreti pragmatismul. La 12500 euro ai ABS, aer conditionat, 6 airbag-uri, mp3 cu cititor de usb, comenzi pe volan, oglinzi incalzite, 109 CP.
    Bate orice competitor din clasa. Iar fiabilitatea nu o discutati daca nu o cunoasteti.
    8 3
  • crysti09
    @ceed
    Domnu de se confunda cu marca auto.

    Uita-te la LOGAN sa vezi ca are aceleasi dotari, AC, 4 airbaguri 2+2 optionale, cititor imi pun aftermarket ca vreau eu, abs cu afu etc.....si e mai ieftin cu 2500 euro.
    Pai cati km fac cu 2500 euro? merg 10 ani....daca nu s-o scumpi benzina prea mult....
    Serios, fiti mai pragmatici iar aici se discuta de recall cu care sunt de acord. Daca kia a facut recall inseamna ca s-au mai civilizat si ei. Asteptam si alte marci sa-si recunoasca greselile....
    4 3
  • cititi cu ochii deschisi
    Oricum recall-ul este valabil pentru masinile care s-au fabricat pana in martie 2009. Au fost unele reclamatii si au preferat sa-i cheme pe toti la service pentru verificari. Incepand cu face-liftul din 2009 s-a schimbat sistemul de franare.
    3 0
  • @gtirazvan
    ima rau ca m-ati inteles gresit(acum am vazut profilu si v-am vazut varsta asa ca voi schimba apelativele, cel din comentariul anterior a fost unul pe care am considerat ca il meritati tinand cont de agresivitatea dumneavoastra). nu asta era ideea dar vad ca insistati sa intelegeti numai ce doriti. nu cred ca scrie in vreun comment de-al meu ce masina perfecta conduc. pana aici sper ca s-a inteles. in al doilea rand nu stiu in ce zona de caocalari traiti dumneavoastra dar cred ca astfel de catalogari ar trebui sa le faceti dupa ce o sa ne cunoastem personal. la fiecare intrebare civilizata vad ca reactionati extrem de acid in loc sa veniti cu argumente si sa va impuneti un punct de vede intr-un mod civilizat. nu voi mai continua discutia decat daca ne vom intalni personal si vom purta o discutie intre 2 oameni. sper ca nu veti mai reactiona intr-un asemenea fel. daca veti mai citi inca o data comentariile sper ca veti intelege mai bine ce am vrut sa zic.Numai bine.
    1 1
  • @daniel T
    ok aici sunt de acceasi parere cu tine. ma bucur ca exista sa vad ca exista si persoane ca tine care stiu despre ce e vorba si nu arunca cu vorbe aiurea. nu stiam ca la clio distributia se schimba la 60k din simplu motiv ca nu detin renault iar la mine intrevalele sunt complet altele. merci de precizare. salut
    1 0
  • Marian
    Am si eu o masina din asta si nu a prezentat probleme de franare. Am 1 an si 19000 km si merge perfect.
    0 0
  • alt ceed
    @crysti09
    pardon 6 airbag, comenzi pe volan si cel mai important dintre toate 5* la siguranta (golanu parca are 3, sau 3 jumate)

    nu de alta dar cand vad ca altu compara roscata mea "kiutza mea" cu un golan imi vine sa si turb cand din start e mai bun, si sa nu uitam ca si loganurile au fost rechemate ca aveau ceva probleme parca la roata din spate. "ceva prin zona aia"

    eu o am de 2 ani si merge la fel ca noua, nici o problema cu nimica, si probabil ca urmatoarea masina va fi tot o kiutza doar cu mai multe dotari, asta dupa inca 5 ani cand iese din garantie.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru