Record de viteza cu un vehicul pe hidrogen: 321 km/h

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.06.2009
Jesse James a reusit sa doboare actualul record de viteza pe uscat pentru un vehicul propulsat pe hidrogen. Noua performanta insumeaza 321 de km/h.

Atunci cand nu mai sunt recorduri de doborat, temerarii isi croiesc alte noi provocari si inventeaza noi categorii in Guinness Book. Jesse James se poate considera parte din acest grup de temerari, dupa ce a reusit sa doboare recordul de viteza pe uscat cu un vehicul alimentat cu hidrogen.

Performanta lui James a fost oficial confirmata de Southern California Timing Association, vehiculul sau reusind sa atinga viteza de 321 km/h, nu cu mult peste vechiul record de 297 km/h, inregistrat de un BMW H2R.

Vehiculul folosit de Jesse James nu emite CO2, este complet ecologic si a fost dezvoltat in colaborare cu pilotul Mike Cook si inginerul Kurt Urban, special pentru a face fata provocarii din desertul Mojave.

via | Zercustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru