Recordul Shell EcoMarathon: 0.03 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.03.2008
Shell organizeaza si in acest an Eco-Marathon, o competitie care reuneste cele mai economice vehicule.

Esential

0.03 litri/100 de km este recordul de consum inregistrat in cadrul competitiei Shell Eco-Marathon.

Celebra companie olandeza Shell organizeaza anual o competitie botezata Eco-Maraton, care aduna la start cele mai economice vehicule create vreodata. Evenimentul din acest an va avea loc luna viitoare la Fontana California Speedway, concurentii urmand sa doboare un record care sta in picioare deja de doi ani: 0.03 litri/ 100/km.

Competitia organizata de Shell reuneste vehicule create pentru a atinge o valoare cat mai mica a consumului de combustibil si a emisiilor de gaze. Concurentii pot folosi pentru alimentarea vehiculelor orice tip de combustibil, benzina, diesel, hidrogen sau GPL dar si solutii ecologice precum energia solara si electrica. Toate vehiculele au un coeficient aerodinamic foarte scazut, motoare si caroserii de mici dimensiuni si cauciucuri speciale.

Desi toate modelele au o latura total nepractica si nu ar putea fi produse in serie, inovatiile gandite de concurenti ar putea fi folosite in viitor de constructorii care privesc spre un viitor ecologic.

via | MotorAuthority

Taguri: Shell

Comentarii (1)

  • wow
    ce.......... nu va cred 30 de grame este imposibil fara sa nu aiba si o pereche de pedale de bicicleta inauntru daca tot consuma asa putin eu ma intreb ATENTIE cand va fi masina ce nu consuma nimica poatre doar praful din aer si..... cam atat si daca va ganditi sa o scoateti l un pret de o suta de mii de euro mai bine nu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru