Refuzat de Daimler si BMW, Volvo ar putea fi cumparat de chinezi

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 04.01.2009
Dupa ce germanii de la Daimler si BMW au ajuns la concluzia ca nu isi doresc marca Volvo, chinezii de la Changhan sunt primii la rand.

Editia de luni a publicatiei germane Der Spiegel anunta faptul ca Daimler a renuntat la ideea de a cumpara Volvo, marca de care Grupul Ford s-a aratat in mai multe randuri dispus sa scape. Desi au studiat posibilitatile de a achizitiona brandul suedez, germanii nu vor continua tatonarile.

"Seful Daimler, Dieter Spiegel, a examinat atent in ultimele saptamani posibila achizitie a marcii Volvo si a ajuns la concluzia ca o astfel de mutare ar implica o serie de dezavantaje pentru grupul german", noteaza publicatia saptamanala. Conform Der Spiegel, principala probleme in desfasurarea unei mutari de acest tip ar fi fost reprezentata de faptul ca marcile Volvo si Mercedes (ultima fiind principalul brand din portofoliul grupului Daimler) ar fi avut probleme serioase in incercarea de a nu-si fura clientii una alteia.

Oarecum normal, diriguitorii Grupului Daimler au negat informatia inca din weekend-ul care tocmai s-a incheiat, inainte ca aceasta sa apara oficial in Der Spiegel: "Nu am fost interesati in niciun moment de Volvo", a declarat un purtator de cuvant al Daimler intr-un interviu acordat agentiei Reuters.

Der Spiegel isi continua materialul printr-o informatie pe care persa auto o cunostea deja: BMW este al doilea grup german care a renuntat la o eventuala achizitie a marcii suedeze.


In aceste conditii, cea mai probabila destinatie pentru Volvo urmeaza sa fie China, unde Changan Automotive isi pregateste deja banii pentru a cumpara marca suedeza. Grupul asiatic este, de altfel, unul dintre principalii parteneri ai Ford Motor Company in Chin. Deocamdata, Ford nu a comentat oficial aceasta informatie.

via | Reuters

Comentarii (24)

  • FELICITARI !
    MARLANII NU STIU DESPRE CE E VORBA ! SE CUNOASTE CA NU AU CLASA ! PREFER SA CUMPERE KINEZII , VIITORII CONDUCATORI AI INDUSTRIEI MONDIALE !
    0 0
  • Bula de aer
    si tu e manelist bou care scrie cu caps lock
    @Alex cel prost
    0 0
  • pai da
    pai nu-i normal sa cumpere kinezii? au avut un excedent de 400 de MILIARDE pe 2008. Chinezii nu vor face altceva decat sa readuca pe linia de plutire ceea ce americanii cu tot capitalismul lor nu au reusit sa faca. Ca nici mie nu-mi convine ca (virgula) chinezii pun mana pe orice, asta e alta treaba. Dar economia mondiala este un concept al "imperialistilor americani" :D
    0 0
  • Mare contradictie
    Producatoru care face masini varza la securitate, cumpara cea mai sigura marca din lume. Ce implicatii vor fi? Abia astept sa vad.

    Off-topic:
    Automarket, voi ganditi inainte sa faceti o modificare la site? Ati schimbat lookul, ati modificat baza de date si folositi o varianta Open Source pentru magazine online.
    Bai bezmeticilor, faza asta cu titlul articolului care se repeta in URL, si inainte de comentarii (iar voi mai inteligenti ati pus-o si la comentariile fara subiect - proasta alegere) este pentru indexarea in google, dar numai in conditiile in care cineva cauta ceva de genul "Laptop Superb 245b" (presupunand ca titlul anterior e al unui produs pe care il cauta cineva pe google) dar voi aveti titluri unice, care nu apar pe alte site-uri, deci nu va ajuta la indexare =)). Nimeni n-o sa caute pe google "Refuzat de Daimler si BMW, Volvo ar putea fi cumparat de chinezi".
    Ati cheluit bani degeaba pentru modificarea asta. =)) De fapt, nu degeaba: ati demonstrat inca odata o lipsa crasa de profesionalism si faptul ca luati decizii gresite la repezeala, dar tineti cu dintii de ele de parca vreti neaparat sa va faceti de rusine.
    La multi ani!
    Urarea vi se adreseaza voua personal, nu firmei de kkt pentru care lucrati.
    0 0
  • volvo
    si cine-s va mai cumpara volvo daca e fabricat de chinezi?
    0 0
  • conspirationistu
    theo idiotu
    Auzi ba Theo minte proasta, de ce nu te duci tu sa-ti dai cu parerea in alta parte, ca vad ca vrei sa pari cunoscator dar esti o mare varza.
    Du-te nene la un curs si dupa ce-l termini canta la alta masa
    0 0
  • Volvo 4 ever
    Adio Ford!
    PRAFUL SA SE ALEAGA DE FORD!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • American Idiocracy
    Nu inteleg de ce a cumparat Ford in primul rand pe Volvo....ca acum se grabesc sa il vanda si in pierdere.... Vad ca Ford are o conducere si o strategie foarte buna....cumperi scump si vinzi ieftin.
    0 0
  • @conspirationistu
    conspirationistule, ceva concret ai de spus? Poti veni cu contraargumente de acelasi calibru? sau doar ti se pare cool sa contrazici o parere avizata folosindu-te de injuraturi?
    0 0
  • Am gresit - @conspirationistu
    Am gresit raspunsul de mai sus. de fapt trebuia sa raspund asa:


    Auzi ba conspirationistule, de ce nu te duci tu sa injuri pe alte site-uri? ca vad ca vrei sa pari cunoscator al jignirilor dar esti o mare varza.
    Du-te nene in Ferentari si dupa ce inveti sa injuri, jigneste pe alte site-uri.


    Pentru toti ceilalti, stiu ca a jugni si a injura nu e acelasi lucru. si cer scuze pentru izbucnirea mea.
    0 0
  • volvo light
    chinezii vor face volvo light (din carton :D ) la pret care va concura dacia si se vor imbogati :)

    @theo
    ce ai cu firma ? cu ce te-a suparat ? e din cauza ca au folosit o solutie open source :)) (cum spui tu) ?
    0 0
  • @Dacia
    nu, maestre, da sunt cu ochii pe ei de mult timp de cand au inceput sa ma spameze cu stiri (si asta fac in continuare)

    n-ai idee cate prostii fac oamenii astia. Greseli de redactare, Spam, au amenintat cititorii ca scot dreptul la comment, fac greseli de gramatica si de scriere, traduc articole la repezeala si nu mai intelegi nimic din ele, si multe-multe altele.

    nu e o problema cu Open Source. la banii lor nu isi pot permite inca altceva, dar sa folosesti tu ca ziar tehnici de paginare de magazin online? incredere poti avea in profesionalismul lor?
    Toata lumea zice "nu iti place, pleaca de pe site-u asta". Uite ca raman ma bucur de evolutia lor. Si dau doar de dude de-astea. Parca ar munci toti inghesuiti intr-o coaja de copac, fara sa se documenteze, fara sa ia exemplu de la altii din bransa, fara sa profite de sfaturile gratuite pe care le arunca toti aici in comment-uri.

    Asta am cu ei.
    0 0
  • mircea
    Automarket
    @theo

    Una la mana: multumim pentru toate urarile pe care le adresezi redactiei.

    Second: nu se utilizeaza open source in paginarea portalului Automarket.ro

    Third la mana: ne asumam toate erorile de "pilotaj" in redactarea unor texte. la fel cum ni le asumam si pe celelalte, mult mai multe, care sunt corecte din toate punctele de vedere. Impreuna vom invata mai edparte ce e bine si ce e rau, noi ne vom repara iar voi va veti bucura.

    A patra: nu te invita nimeni sa pleci de pe site. Nu sunt adeptul ideii "nu-ti place, schimba postul". ce faci tu e constructiv si e foarte bine ca e asa.

    A cincea: altii din bransa au aparut dupa Automarket. Iar cei din presa scrisa au invatat multe de la noi. La fel cum si noi am invatat multe de la ei. E o treaba mutuala.

    Multumim pentru comentarii. Sincer, mi-as dori mai multe de genul asta, pentru ca altfel ne plafonam cu totii.
    0 0
  • AndreiRN
    Frumos
    Frumos si profesionist raspuns Mircea.
    Acuma la topic.
    Da, chinezi au sansa sa evolueze mult cu achizitia Volvo. Putin sunt cei ce stiu ca in China sunt produse enorm de multe componente pt TOATE marcile de masina. Acuma vor si ei sa asambleze in europa. China produce un milion de ingineri pe an si mana de munca este inca ieftina si sunt dornici sa munceasca. Bravo lor.
    0 0
  • Razvan
    Parerea Mea
    Usor, usor o sa moara brand-ul Volvo la chinezi cum sa intamplat cu foarte MULTE. O sa prosteasca un timp pe cei NEINFORMATI si apoi ... gata ...
    0 0
  • lnsomnik
    volva !!!
    no coment volvo ingropat de ford
    0 0
  • @Automarket - MM
    Ave
    1. ok, nu folositi Open Source. Ma bad!
    2. cand ma refer la bransa nu ma refer la Ro ... mama ei de globalizare. Ca tot spuneti ca sunteti primii in Ro care aduceti nu-stiu-ce info. Uitati-va peste gard. Invatati de la cei mai vechi ca voi.
    3. tabelu din dreapta-sus cu 3 stiri si titlu "Cele mai recente stiri" are titlu eronat fatsa de continut. Alea sunt stiri conexe ... sort of ...
    Have fun.
    0 0
  • Theo
    HAHA! CUM se alege prafu de Jaguar asa o sa fie si cu Volvo!!! hahaha!!!!!!!
    0 0
  • dragos
    da vroiam sa imi cumpar o dacia logan dar cred k o sa imi cumpar un volvo peste 2 ani, macar brand-ul suna altfel decat dacia mai muzical. sa incepem sa cantam doamne miluieste pt volvo
    0 0
  • alaska
    Theo
    bha theo daca nu iti comvine dute la vecinu si documenteazate , commenturile ce leai lasat aici chiar nau nici o legatura cu volvo . Eu primesc de 6 luni mail de la ei , si sincer le citesc cu placere, din simplul fapt ca ma mai documentez cu ceva , si greselile de redactare in orice ziar le vei gasi ain shtein ( ein stein )
    0 0
  • AndreiRN
    Chinezari
    Si totusi mai toti folositi computere chinezesti si telefoane si monitoare si ......... mii de obiecte zilnice. Uni chiar stau in scaune de piele frumoasa care provine de la milioanele de porci din china. Se dovedesc perseverenti si muncitori si uniti si vor prospera.
    Dar invidia e mare.
    0 0
  • @alaska & @ AndreiRN
    @alaska
    De acord cu tine, sunt pe langa subiect pe pagina asta, dar uite ce zice Mesteru Mircea (citez din memorie)
    "Multumim pentru comentarii. Sincer, mi-as dori mai multe de genul asta, pentru ca altfel ne plafonam cu totii. "
    ...si oricum nu as fi avut unde sa-mi exprim parerile liber pe subiectu atins de mine decat offtopic pe o pagina d-asta.
    Daca imi permiti un sfat (ca si tu mi-ai dat mie sfaturi) mai foloseste cate o cratima, ... asa ... sa nu-ti piezi antrenamentu.

    @AndreiRN
    Nu e vorba de invidie.
    La scobitori, ascutitori, scaune de plastic si jucarii de plus nu ii depaseste nimeni pe chinezi. Ai dreptate: chinezii sunt perseverenti si muncitori. Dar masinile in multe situatii iti apara viatsa. Volvo face masini extrem de sigure. Chinezii fac masini cu zero puncte de securitate. Eu nu cred producatorii chinezi (in cazul in care vor cumpara Volvo) vor respecta in continuare standardele de productie.
    Asta ma ingrijoreaza.
    0 0
  • volvo made in china
    mai rau decat e acum nu are cum sa fie. macar astia au bani si vor sa faca ceva cu ei, nu vor lasa sa moara o marca de traditie. mai e o problema: daca nu le pasa suedezilor, de ce mi-ar pasa mie?
    S-au mai dus si altii pe la indieni sau chinezi, asa ca nu vor nici primii si nici ultimii. poate asa macar vor deveni mai ieftine sa-mi iau si eu 2! :))
    0 0
  • doar speculatii
    ASTEA SUNT SPECULATIILE PRESEI . IN sUEDIA DEJA SE PREGATESC SA RECUMPERE vOLVO DE LA IMBECILII DE AMERICANI . CHIAR ACUM CITEVA SAPTAMINI S-A DISCUTAT ACEASTA PROBLEMA . LA FEL SI IN CAZUL SAAB . NICIODATA SUEDEZII NU AU LASAT LA VOIA INTIMPLARII CEVA LA CARE TIN . CINEVA SE INTREBA ...CINE MAI CUMPARA VOLVO DACA E FABRICAT IN CHINA ? DACA NU STITI PIESELE DE REZERVA MERCEDES SUNT FABRICATE TOT ACOLO . MAI TOATA MARFA CE VINE IN AMERICA SI EUROPA ESTE FABRICATA IN CHINA ELECTRONICA , INBRACAMINTE ........UITATI-VA CE SCRIE PE PRODUSELE SONY . MADE IN CHINA . A NU SE MAI CREDE CA TOT CE VINE DIN CHINA E PROASTA CALITATE . MOTIVUL PRODUCERII LOR ACOLO E MINA DE MUNCA IEFTINA . DECIT MADE IN ROMANIA MAI BINE MADE IN CHINA . NU CREDETI ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru