Renault a incheiat o noua intelegere cu Bajaj Auto

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 15.07.2008
O noua alianta intre Renault si indienii de la Bajaj Auto a fost incheiata in vederea construirii de motoare si transmisii.

Esential

51% din actiunile noii societatii indiano-franceza sunt detinute de Bajaj Auto.

Renault a semnat un nou parteneriat cu aliatii indieni de la Bajaj Auto pentru construirea de motoare si cutii de viteze. Noua intelegere include doar partea franceza din Grup, desi constructorul indian este deja aliat cu Grupul Renault-Nissan in vederea construirii unui automobil concurent cu Tata Nano care va costa aproximativ 2.300 euro (echivalentul a 100.000 rupii). .

Societatea indiano-franceza creata va fi detinuta in proportie de 51% de Bajaj Auto, restul revenind celor de la Renault. Astfel, noua uzina nascuta prin alianta celor doi constructori auto va produce si va furniza propulsoare si transmisii pentru rivalul lui Nano, dar si pentru vehicule utilitare usoare.

Noua uzina Bajaj-Renault va fi amplasata in apropierea celei in care va fi construit noul model, langa orasul Pune. Nissan nu face parte din noua intelegere deoarece japonezii au un alt partener local, Ashok Leyland Ltd, pentru productia de motoare si transmisii.

Oficialii Bajaj Auto au anuntat in mai ca nu ajunsesera la nici un acord cu Renault in vederea construirii de camioane usoare si sunt pregatiti sa continue singuri.

Renault este asociat cu un alt producator local, Mahindra & Mahindra in privinta construirii modelului Logan, dar aceasta alianta nu pare a fi de lunga durata.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru