Renault a inregistrat numele Kanjara! El e numele SUV-ului Dacia?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.07.2009
Renault a inregistrat marca Kanjara in cadrul Institutului National al Proprietatii Intelectuale din Franta. Numele SUV-ului Dacia e din ce in ce mai clar.

Zvonurile conform carora Dacia ar pregati un nume inedit pentru viitorul sau SUV, care va fi prezentat in luna martie la Salonul Auto de la Geneva, au inceput sa circule pe internet de cateva zile bune, Automarket fiind primul site romanesc care v-a prezentat "Kanjara" ca alternativa demna de luat in seama la numele noului model. Ei bine, francezii de la CarTech confirma astazi partial ceea ce in prima faza parea doar un zvon: Renault a inregistrat numele Kanjara in cadrul Institutului National al Proprietatii Intelectuale din Franta.

Conform datelor prezentate de jurnalistii francezi, inregistrarea denumirii este valabila la nivel european, Renault urmand sa lanseze un model cu acest nume care va fi prezent pe cele mai importante piete ale Batranului Continent.

Evident, raman inca rezerve legate de destinatia finala a modelului, deoarece nu este specificat nicaieri foarte clar care va fi marca beneficiara a denumirii inregistrate de Renault. Insa potrivirea este mult prea evidenta pentru ca informatiile sa fie false.

Va reamintim sensul numelui: Kanjara este o denumire indiana de origine sanscrita, sensul cuvantului fiind "bland".

Pe langa faptul ca este utilizat de indieni ca nume pentru copiii lor, Kanjara este si denumirea unui sat indian din districtul Yavatmal, Maharashtra.

via | Cartech

Taguri: Dacia, Kanjara, Renault

Comentarii (8)

  • magarul fara nume
    am votat "pentru"

    DUSTER - prafuit, invechit, depasit, stricat vs. destinatia off-road (ceea ce nu prea cred ca se vrea de la acest model de Dacie)
    KANJARA - rezonanta exotica, bland poate ca tocmai asta se vrea a transmite pentru acest model: un SUV "corect" (performanta si dotari) pentru pretul lui

    Mai cred ca s-au facut deja studii. Si mai am incredere in cei de la Renault. Sunt printre putinii producatori de moda veche care isi mai boteaza creatiile: Dauphine, Rambler, Fuego, Twingo, Chamade, Avantime, Megane, Laguna, Vel-Satis.

    Poate ca e randul Daciei sa aiba nume nu numai cifre si litere Fx Y Z , CTX, KLM, KKT ;)
    8 1
  • Stelian Opincariu
    Naspa masina, naspa nume.Parca traim in Cambogia! hehe! Hai noroc!
    3 7
  • Fane Babanu
    Dauphine da, Kanjara nu
    Draga, una e Dauphine sau Avantime, alta e Kanjara.

    Mi se pare un nume idiot. Dar presupun ca eu nu sunt in target.

    Poate targetul e in special in India?
    5 2
  • magarul internationalist
    Draga, una e Dauphine sau Avantime, alta e Kanjara.

    Mi se pare ca lumea evolueaza. Tiguan, Turan cum ti se par? Ce au "european" aceste nume? Dar presupun ca nu esti in target indiferent de marca.

    In fine, de gustibus non discutandum...
    2 0
  • piata atuo
    Baieti, voi sunteti siguri ca ati fost primii? la index pe google apare alt site romanesc. mintiti mai putin sau veniti cu dovezi concrete
    0 0
  • Mi-a soptit o pasarica, pare-se. destul de informata ca asta ar fi una din cele 4 propuneri de caroserii, si cica doua dintre ele ar arata chiar bine, in linie cu designul propus de Sandero...o fi adevarat? Voi ce stiti?
    0 0
  • Estetica uratului
    Tin minte ca atunci cand s-a aflat numele LOGAN-ului lumea tot negativ a reactionat... (Golan? ce nume e asta?)

    E drept, nici Logan nu mi-a placut (ca nume sau ca masina) iar Kanjara mi se pare si mai hidos, dar vanzarile nu ma intreaba nici pe mine si nici pe voi...

    Nu m-as mira sa aflu ca numele a fost ales de omul (sau oamenii) care a ales numele Qashqai pentru Nissan.
    2 0
  • a
    http://www.0-100.ro/home/wp-content/uploads/2009/06/dacia-suv4.jpg deci pana la urma pastreaza aceasi forma cel putin la nivelul usilor , si al parti din spate forma geamului mic este identica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru