Renault a prezentat prototipul electric Kangoo be bop Ze la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.05.2009
Renault le-a prezentat actionarilor sai prototipul lui Kangoo be bop ZE. Acest model are scopul de a testa si prezenta modul de functionare al vehiculelor electrice Renault.

Renault a prezentat prima versiune functionala a modelului electric prezentat la Editia 2008 a Salonului Auto de la Paris, ZE. Modelul ZE a fost luat sub aripa lui Kangoo be bop si a primit un tren de rulare functional, care a fost prezentat actionarilor Renault. Acest model foloseste tehnologii dezvoltate in paralel de Renault si Nissan si vor fi folosite pe vehiculele de productie incepand cu anul 2011.

Renault ZE este bazat pe versiunea de productie a lui Kangoo si difera de aceasta prin cateva elemente estetice subtile. Mai exact, modelul electric are stopuri cu LED-uri si blocuri optice cu LED, alese pentru consumul redus de energie electrica, precum si jante de 18 inch si o suspensie mai joasa. Garda la sol a lui Renault ZE este cu 20 de milimetri mai joasa decat cea a modelui Kangoo, pentru a avea o rezistenta la inaintare mai mica.

Interiorul lui Renault ZE prezinta un amestec de nuante de gri cu accente de verde deschis, si reprezinta o abordare moderna a interiorului lui Kangoo be bop. Dupa aspectul interiorului si al exteriorului, modelul prezentat la Paris este intr-un stadiu avansat de dezvoltare si functionalitatea acestuia dovedeste faptul ca platforma lui ZE este gata de productie.

Acest model are o masa de 1.591 kilograme si este echipat cu un motor electric ce dezvolta 60 CP si poate sa atinga o turatie de 12.000 rotatii pe minut.

Cuplul motor dezvoltat de aceasta unitate este de 190 Nm si este disponibil in toata gama de turatie. Renault ZE poate sa atinga o viteza maxima de 130 km/h, limitata electronic.

Acumulatorii lui Renault ZE sunt dezvoltati de AESC, o companie creata in baza unui parteneriat de tip joint-venture intre Nissan si NEC. Acesti acumulatori sunt bazati pe tehnologia Litiu-Ion si vor fi folositi pe numeroase alte modele electrice din alianta Renault-Nissan, printre care si versiunea hibrida a lui 370Z.

Bateria prototipului lui ZE are o capacitate ce ii permite vehiculului sa aiba o autonomie de 100 kilometri, care va urca la 160 de kilometri pentru versiunile de productie. Incarcarea este realizata prin priza amplasata langa farul din dreapta, iar prototipul are si un sistem de recuperare a energiei pierdute la franare. Renault va prezenta modelul demonstrativ Kangoo be bop ZE in Europa pentru a spori popularitate acestor vehicule.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru