Renault acuză companiile străine de spionaj

De Cornel Șocariciu
Publicat Luni, 17.01.2011
Renault a cerut autorităţilor franceze să iniţieze o anchetă pe tema spionajului industrial.

Constructorul francez Renault acuză companiile străine private de spionaj industrial şi a cerut autorităţilor din Hexagon, într-o plângere oficială, demararea unei anchete. "Aceştia nu citează o putere străină, ci doar entităţi private", a declarat Jean-Claude Marin, procurul care va lua în considerare acuzaţiile aduse de Renault.

În plângerea oficială, constructorul francez afirmă că a fost victima corupţiei, a furtului şi a tăinuirii de informaţii, însă aceştia nu atacă direct nicio companie străină. Presa din Hexagon a vorbit masiv despre o implicare a Chinei, însă guvernul francez a respins această posibilitate. Reacţia asiaticilor nu a întârziat, aceştia spunând că nu au nicio legătură cu cazul.

"Tot ce vă pot spune este că mai multe naţionalităţi au fost menţionate în acest dosar. De asemenea, cred că suntem într-o formă preliminară a investiagţiei, care ar putea dura mult timp. Este un dosar foarte complicat", a declarat Jean Reinhart, avocatul Renault.

Această plângere vine la scurt timp după ce Renault a suspendat din funcţie trei directori suspectaţi că ar fi vândut secrete tehnologice.

Via | Autonews

Comentarii (6)

  • MAMIIIIIIIIIIIII MIA FURAT JUCARIA OAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!
    5 19
  • interesant
    se anunta niste chestii interesante
    5 0
  • ha,ha,ha
    Le-a furat cineva patentul de la injectoarele dci,alea,,bune',' care tin 3000(trei mii)km?Ce sa furi de la Renault? Sigla? Culmea ,chiar nu am vazut ,,copii'' ale chinezilor facute dupa vreun Renault. Nici lor nu le place.In alta ordine de idei,Renault este unul dintre producatorii care nu papa din tortul chinez al consumatorilor...si ii doare...
    3 15
  • Uimitor!
    Adesea sunt uimit de inteligenta si maturitatea celor care posteaza pe automarket... si acum la fel.

    Sa traiesti, Lucci, si poate te si trezesti la un moment dat...
    10 2
  • lucci
    esti tare le-ai inchis gura
    2 8
  • ai dreptate bibi, dar...
    prosti vor fi intotdeauna
    Jeremy Clarckson zice ca exista doua feluri de firme de masini : cele care s-au nascut din visul unui om si cele care s-au nascut ca orice alta firma, din dorinta de profit (vezi hyundai/kia).

    Istoria pune Renault in prima categorie.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru