Renault ar putea aduce un al patrulea concept la Salonul de la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.03.2011
Renault ar putea dezvălui în toamna acestui an, la Frankfurt, un al patrulea concept desenat de echipa lui Laurens van den Acker.

Renault munceşte din greu la o nouă filosofie de design, pe care Laurens van den Acker, directorul departamentului de creaţie, încearcă să o expună cu ajutorul a şase concepte diferite. Salonul Auto de la Paris şi cel de la Geneva ne-au adus deja trei concepte, în persoana noilor DeZir, Capture şi R-Scenic. Publicul a primit bine cele trei expresii ale spiritului creator, semn că Renault a ales de această dată o direcţie bună.

În cadrul interviului acordat presei din România, van den Acker a vorbit şi despre ideea sa de dezvoltare a gamei Renault şi planurile de viitor. Întrebat dacă anul acesta, în cadrul Salonului de la Frankfurt, constructorul francez pregăteşte un al patrulea concept, designerul a preferat să răspundă evaziv, declarând că o asemenea soluţie este probabilă şi reală, dar că nu poate face mai multe comentarii.

Referindu-se apoi la data de finalizare a celor şase concepte care vor defini limbajul de design Renault, van den Acker a declarat că vor mai dura cel puţin doi ani până când vor fi expuse toate.

"În cadrul fiecărui salon încercăm să găsim o combinaţie perfectă între vis şi realitate. Anul acesta, la Geneva, am considerat că era vremea viselor, pentru că în 2008 toată lumea a anulat proiecte. La celelalte saloane vom avea destul de multe modele de arătat, ceea ce înseamnă că exerciţiile de design vor trece pe locul doi."

Designerul Renault a ţinut să precizeze încă o dată că viitoarele modele programate să debuteze în gamă vor prelua aspectul frontal propus de cele trei concepte: DeZir, Captur şi R-Space.

Comentarii (1)

  • Bravo Renault !
    "Anul acesta, la Geneva, am considerat că era vremea viselor" -van den Acker

    @Automarket
    caut si eu o carte de interpretare a viselor auto, exista asa ceva?
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru