Renault ar putea vinde modele in SUA sub marca Saturn

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 31.07.2009
Roger Penske ar putea vinde automobile Renault in Statele Unite ale Americii sub marca Saturn. Modelele vor fi produse in Europa si asamblate in SUA.

Oficialii Renault au confirmat faptul ca vor comercializa vehicule proiectate de acestia prin intermediul marcii Saturn pe piata din Statele Unite ale Americii. Directorii Renault au discutat cu Roger Penske, noul proprietar al marcii americane Saturn, cu privire la posibilitatea asamblarii vehiculelor Renault in Statele Unite ale Americii in fabricile Saturn si comercializarea acestora in SUA sub aceasta marca. Acordul dintre Roger Penske si Renault ar fi independent de alianta Renault-Nissan si ar permite celor de la Nissan sa urmeze o alianta cu Chrysler fara a avea interferente probleme legale.

Automobilele proiectate de Renault ar putea reveni pe piata din Statele Unite ale Americii dupa o absenta de 20 de ani. De data aceasta, modelele ar fi comercializate sub marca Saturn, care era folosita de GM pentru a vinde Opel-uri in SUA. Dupa ce General Motors a vandut marca Saturn lui Roger Penske, americanul a inceput sa caute constructori cu o gama interesanta care sa ii permita sa vanda automobilele proiectate de acestia in SUA, sub sigla Saturn.

Via | Leftlane

Comentarii (9)

  • Stelian Opincariu
    mai bine vindeau Peugeot! asa Saturn o sa reziste 3 ani apoi faliment! Ce tare sunt eu!
    3 22
  • un machidon dat pe manele... cine poate fi mai tare ca tine?
    19 5
  • foarte misto acordul, oare daca lucrurile vor merge asa, cat o sa treaca pana o sa dispara numele saturn si o sa fie inlocuit cu renault, oare o sa fie vreo diferenta de nume intre ele sau pur si simplu vor fi saturn megane, laguna, clio, scenic
    3 2
  • magarul de laguna
    nu se potriveste numele cu prenumele. Cred ca vor gasi alte denumiri, astea sunt prea frantuzite

    Dar nu stiu daca i-ar face prea bine lui Renault acest acord cu Saturn. Saturn nu se bucura de o imagine prea buna in SUA.
    2 5
  • LauCalin
    Renault in SUA
    Cred ca totul are legatura cu viitoare prezenta a lui Fiat acolo. Oricum nu mi se pare o miscare tocmai inteligenta pentru ca Saturn nu vindea nici sub brandul GM, ce sa mai vorbim atunci de Renault, o marca aproape inexistenta pentru americani. Pentru ca, asa cum scria in articol, Renault a mai fost prezent in SUA (eu stiam ca acum vreo 30 de ani cu Renault 30), dar vanzarile f slabe i-au facut sa se retraga.
    2 2
  • logan cu numere de california
    poate le vine si lor mintea la cap sa nu mai foloseasca camioane in loc de masini.
    si sa inteleaga ca exista consum mixt de 6-7 nu de 20.
    partea fiabilitatii ar putea fi o problema pentru ca acolo clima e altfel.
    sa nu mai zic de cutia automata ... ei nu stiu sa mearga cu manuala si renault nu exceleaza la automate :( .
    genial ar fi sa vedem loganuri :)) !!!
    cand s-a urcat un american in meganul meu a zis ca acum intelege de ce la ei masinile europene sunt de lux :d .... el avea o mazda (ford) ... meganul meu ar fi costat mult mai mult la el .... dar la cat am dat eu pe el , ar fi vrut sa-l aiba ...
    la masini, mancare si telefonie mobila america are probleme serioase de pozitionare :))
    concluzia mea e ca daca o masina ca loganul, cu automata, la un pret decent pentru ei si care ar putea trece testul fiabilitatii, nu poate sa fie decat un beneficiu pentru ei si o confirmare ca ideea e viabila!
    3 2
  • dragoscst
    Ultimul Renault
    Ultimul Renault comercializat in USA a fost R 21 si se numea Renault Medallion. Am avut masina respectiva si a fost fabricata in decembrie '89. Era o bijuterie cu motor de 2,2, nu se compara cu niciunul din R21 fabricat in Europa.
    3 0
  • @ .
    pt prostanacul ala care a scris despre machidoni si manele sa stie k nu prea sunt compatibili. au melodiile lor mult mai frumoase si nu le trebuie manele.dobitocule.
    2 5
  • @yul
    Nu prea mai esti la curent cu nouatile... Renault are in prezent o cutie automata de ultima generatie facuta in colaborare cu Nissan. Este o cutie automata in 6 trepte ce poate functiona si-n mod secvential. Condu o Laguna Coupe 2.0 Turbo 170 CP CVA si mai dicutam ... :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru