Renault Laguna Coupe primeşte motorul 1.5 dCi de 110 CP

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.04.2012
Gama Renault Laguna Coupe a primit o nouă motorizare entry-level, un 1.5 dCi de 110 CP. Unitatea de 110 CP ar putea fi oferită doar pe unele pieţe.

Renault va introduce pe unele pieţe o versiune 1.5 dCi a lui Laguna Coupe, anunţă olandezii de la AutoWeek. Unitatea de 1.461 cmc va fi oferită începând cu 1 iulie pe anumite pieţe şi oferă un cuplu maxim de 240 Nm de la 1.750 rpm. În compania unui Megane hatchback, motorul 1.5 dCi de 110 CP are un consum mediu de 4.6 litri la sută şi emite 120 de grame de CO2 pe kilometru. Propulsorul îi asigură lui Megane un sprint 0-100 km/h în 11 secunde, în timp ce viteza maximă a acestui model este de 185 km/h.

Renault Laguna Coupe este oferit alături de o singură motorizare pe piaţa din România, un 2.0 dCi de 180 CP. Aceasta are un preţ de pornire de 30.950 de euro cu TVA inclus şi beneficiază în standard de sistemul de direcţie 4Control. Unitatea diesel de 1.995 centimetri cubi dezvoltă 180 CP la 3.750 rpm şi 400 Nm la 2.000 rpm. În compania sa, Laguna Coupe are nevoie de 8.5 secunde pentru a sprinta până la 100 km/h, în timp ce viteza maximă a modelului francez este de 223 km/h.

Consumul mediu al acestei versiuni este de 5.7 litri la sută, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 150 de grame pe kilometru.

Pe piaţa din Olanda, versiunea 1.5 dCi a lui Renault Laguna Coupe are un preţ de pornire de 34.690 euro cu TVA inclus. Francezii de la Renault nu oferă motorizarea 2.0 dCi şi în Olanda, Laguna Coupe fiind disponibil în Ţara Lalelelor doar în compania unei motorizări 2.0 Turbo de 205 CP, care costă 38.990 euro.

Via | Autoweek.nl

Comentarii (12)

  • Mihutz_b
    Laguna Coupe 1,5 dci
    Mai trebuie verificat pretul de pornire al versunii de 110 cai, poate 24690 euro... Oricum mare rau pretul, nu-mi vine sa cred ca poate pleca de la asa suma.
    14 15
  • Andrei
    Olanda
    Olanda nu era tara lalelelor si a bicicletelor? Si totodata tara unde taxele la masini sunt foarte mari? Posibil ca pretul de 35.000 sa fie corect.
    On topic: au pus funda rahatului cu motorul asta.. Sa fim seriosi.. Nu s-a vandut si nici n-o sa se vanda, desi are tehnologie si altele... Tot o Laguna e!
    Si acum sa sara toti fanii Renault sa-si cumpere Laguna cu motor de Duster, ca probabil erau o groaza da oameni care voiau sa-si ia Laguna Coupe la peste 30.000 de euro, dar asteptau motorul ala misto de pe Duster...
    15 41
  • da ,pretul e cam maricel pt. motorasul din dotare.....insa uneori platesti efectiv designul care tre recunoscut .....e reusit.pai numai daca ne gandim la passat cc....care are in dotare cam aceleasi motoare de pe passat,,,dar scoti din buzunar pt. cc inca vreo cateva mii de euro in plus...deci imaginea face mai mult decat acel CEVA de sub capota despre care aproape nimeni nu te intreabasi dupa care nimeni nu intoarce capu...SI EI STIU ASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    9 12
  • @ian
    Corect!...Totusi mi-ar fi jena sa ma ia un Kia Picanto la semafor!
    17 31
  • pe verificate
    Laguna Coupe
    Ca de obicei se trezesc sa comenteze tocmai aia care n-au pus ochii in viata lor pe oferta Laguna Coupe. Cu atat mai putin s-o testeze.
    Si voi judecati preturile de Olanda din perspectiva cumparatorului roman. Pentru Romania insa, sunt cu totul alte preturi. Deocamdata aici avem asa:

    GT 4Control 2,0 dCi 180 CP - 27.350 euro
    GT 4Control 2,0 dCi 180 CP ESM - 29.000 euro
    37 4
  • @jake
    Da-ti foc la masina daca ti-e jena sa te faca altu la semafor...
    da' asa e romanu'. cand avea toata lumea dacie 1310 nu-i mai era jena nimanui. 22 ani mai tarziu avem o jena asa...
    Mergi pe jos si plimba ursu.
    20 8
  • @
    Wow, motorul de pe Duster sa pus pe un coupe Renault.
    12 22
  • Cum sa-mi dau foc la Renault??
    10 28
  • Laguna...
    La banii astia imi iau skoda rs de 200 de cai si bate laguna la fund non stop!! :-j
    9 24
  • cineva
    @jake suli
    nu, la volkswagen-ul tau resapat, pentru ca asta conduci.
    29 9
  • @cineva
    Cineva, trebuie sa intelegi ca la noi exista o specie aparte din care face parte si Jake probabil (daca nu, imi cer scuze Jake!): omul cu masina la second (de preferinta germana), luata eventual pe credit sau datorii de la rude/prieteni care se faleste ca are pe capota o steluta, 4 cercuri sau o elice alb-albastra, care se plimba cu ea doar in oras si se faleste cu ea la stopuri cand pleaca de pe loc, insa nu are bani de combustibil sa o foloseasca zilnic si sa plece si intr-un concediu mai rasarit in timpul anului, care sta intr-un apartament ceausist intre patru pereti de beton. E o realitate si o vedem zilnic. La o stire legata de faptul ca Infiniti va lua in viitor platforma de Mercedes pentru un model, cineva zicea ca ar trebui japonezii sa-i pupe in fund pe nemti. Eu zic ca nemtii ar trebui sa-i pupe in fund pe romani ca le-au luat toate rablele.
    17 0
  • @ Vali
    Cand o avea Skoda un Coupe AUTENTIC cu care sa se laude atunci sa comentezi! Pana una alta nici volkswagen, nici skoda nu au un coupe facut ca la carte. Taranii din Romania vor compara totusi in continuare Skoda octavia cu Laguna coupe. Nu-i impiedica nimic.
    25 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru