Renault lanseaza din 2011 modele 100% electrice

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 10.10.2008
Renault si compania franceza EDF au semnat un parteneriat care va duce la aparitia unor modele cu zero emisii.

Renault si compania electrica franceza EDF au semnat un parteneriat care urmareste sa creeze un sistem de transport individual cu zero emisii.

Prima etapa a acestui proiect ar urma sa se desfasoare in Franta. Obiectivul este simplu: sa conceapa automobile electrice si solutii de transport care sa fie atractive pentru clienti.

Planul celor doua companii a lost lansat oficial astazi, in prezenta lui Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, si Pierre Gadonneix, CEO EDF. Alianta Renault-Nissan urmareste sa devina primul producator auto din lume care sa ruleze automobile cu zero emisii.

Tari ca Franta, Israel, Danemarca, Portugalia sau statul american Tennessee vor fi primii beneficiari ai investitiilor ecologice. EDF este proprietarul celei mai mari flote de vehicule electrice din lume si are o experienta avansata in tehnologii de stocare a energiei sau utilitati de alimentare cu energie electrica.

Proeictul Renault-EDF ar urma sa functioneze efectiv din 2011, moment in care cercetarile comune ar duce la aparitia unui adevarate infrastructuri de statii de alimentare, fixe sau mobile, si la tehnologii electrice viabile.

In scopul de a proteja mediul inconjurator si ca raspuns la pretul mare al petrolului, prin parteneriatul cu EDF vom oferi inca din 2011 clientilor nostri din Franta vehicule electrice performante si la preturi normale”, a declarat Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan.

Via | Renault
Taguri: Renault

Comentarii (5)

  • Din pacate nu sunt primii, Honda detine deja un automobil cu zero emisii care se comercializeaza in America si Japonia.
    0 0
  • asa si trebuie, e mai bine din toate punctele de vedere.Da parca mai erau alea mici gen oltcit, alea nu is fara emisii?
    si sa nu uitam "unui adevarate", mai multa atentie baieti ;)
    0 0
  • foarte bine!
    abia astept! sper sa fie acceptabile ca pret, ca altfel...n-au facut nimic. oricum, aia care au bani, nu-si cumpara masini nepoluante, ci "tancuri".
    Le urez succes!
    0 0
  • in sfarsit...
    se misca lucrurile greu, dar macar se misca. Nu conteaza ca nu sunt primii, important este ca oferta de masini (total) nepoluante sa se mareasca. In felul asta vor scadea si preturile la astefel de automobile
    0 0
  • baba_zed
    mdea...
    si energia electrica cum se va produce? daca va fi din carbune si petrol tot nu am facut nimic. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru