Renault-Nissan cumpara Jeep?

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 14.01.2009
Cerberus cauta cumparatori pentru brandurile Grupului Chrysler. Renault-Nissan sunt interesati de Jeep, iar Magna de Chrysler si Dodge.

Cerberus, proprietarul grupului Chrysler, se afla in discutii cu Renault-Nissan si Magna pentru a vinde marcile aflate in portofoliul sau.

Conform unor surse de pe piata, Renault-Nissan ar fi interesati de achizitionarea Jeep, in timp ce Magna ar urma sa cumpere Chrysler si Magna.

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, a declarat ca o eventuala achizitie a brandului Jeep ar putea pune in pericol accesarea fondurilor guvernamentale primite de Chrysler, lucru in care nu vrea sa amestece alianta franco-nipona.

Pe de alta parte, Magna este interesata de fabrica Belvidere din Illiois, unde se produce Dodge Caliber. Magna a dorit sa achizitioneze Chrysler inca din 2007, cand Daimler a vandut grupul american in la Cerberus.

Chrysler a primit din partea Trezoreriei americane un ajutor de 4 miliarde de dolari si urmeaza sa mai primeasca un pachet de 3 miliarde de dolari.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • Laurentiu
    Calin
    Nu are cum sa cumpere Renault-Nissan pe Jeep dintr-un motiv simplu: mai mult de jumatate din modele ofertie de Nissan sunt SUV-uri capabile, care se pot "bate" cu orice Jeep, deci japonezii au foarte bine pus la punct segmentul 4x4. Achizitia de catre Renault este si ea potin probabila sa se materializeze pentru ca un tot teren Renault nu cred ca ar fi vazut cu ochi buni de public, adica nu este domeniul in care Renault sa se fi facut remarcat vreodata si acest lucru ar putea fi privit cu reticenta de catre clienti. In plus sunt aproape sigur ca nu s-ar vinde un Jeep pe care sa scrie "by Renault".
    Pe de alta parte se pare ca incet, incet criza incepe sa se faca simtita si la Renault. Dacia nu mai merge deloc bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru