Renault-Nissan trece la vehicule cu zero emisii

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.05.2008
Nissan X-Trail FCV si Scenic ZEV H2 sunt prototipurile ecologice dezvoltate de Renault si Nissan.

Esential

2011 este anul in care Renaul-Nissan va ataca piata auto cu produse ecologice.

Alianta Renault-Nissan anunta noi masuri strategice care prevad impunerea pe piata auto a vehiculelor ecologice, cu zero emisii de CO2.

Intr-o prima etapa, Renault-Nissan va comercializa masiv pe piata din Danemarca si Israel, incepand cu 2011, modele auto electrice. Mai mult, Nissan a anuntat ca va comercializa in SUA si Japonia vehicule suta la suta electrice odata cu sfarsitul anului 2010.

Renault-Nissan lucreaza la dezvoltarea a doua prototipuri electrice, care ar urma sa se impuna pe o piata auto a emisiilor egale cu zero. Vorbim de un prototip X-Trail electric, aflat deja in teste in Japonia, si sprijinit de guvernul Tarii Soarelului Rasare.

Prototipul nipon este bazat pe tehnologia pilelor de combustibili, care transforma energia chimica in energie electrica.

Mai mult, Renault dezvolta Scenic ZEV H2, un prototip electric bazat pe modelul Grand Scenic. Inginerii Renault lucreaza la procesul de integrare a noilor tehnologii ecologice.

Cele doua proiecte Renault-Nissan, X-Trail FCV si Scenic ZEV H2, vor fi prezentate in mai multe tari europene incepand cu luna iunie a acestui an.

Nissan va desfasura o campanie de educare in sase tari europene, in care va prezenta beneficiile modelului X-Trail FCV.

Via | Renault 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru