Renault pregăteşte un "frate" mai dotat pentru Dacia Duster

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 08.11.2010
Renault va dezvolta un crossover care va avea la bază platforma utilizată de Nissan pentru Juke. Modelul Renault va fi însă mai mare, urmând să se încadreze între Juke şi Qashqai.

Renault dezvoltă în această perioadă un viitor crossover compact care urmează să intre în gama producătorului francez. Acesta va fi construit pe platforma lui Nissan Juke, dar va fi ceva mai mare în dimensiuni, urmând să se încadreze perfect la acest capitol între Juke şi Qashqai. În aceste condiţii, modelul Renault ar putea deveni un frate de nivel mai ridicat al lui Dacia Duster, urmând să atragă clienţii care nu sunt mulţumiţi de ideea low-cost promovată de modelul românesc.

Deocamdată, numele codat al modelului Renault este X87 şi va deveni, conform britanicilor de la Autocar, înlocuitorul mai mic al SUV-ului Koleos, model care nu s-a ridicat la pretenţiile de vânzări ale constructorului francez. 

Crossover-ul Renault va fi prezentat sub formă de concept în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2011, urmând să fie caracterizat la capitlul design de liniile care ţi-au făcut debutul pe recent-lansatul prototip DeZir. Versiunea de serie va fi prezentată în 2012, urmând ca modelul să fie produs, cel mai probabil, la uzina Renault din Valladolid, acolo unde francezii vor produce şi varianta de producţie a modelului electric Twizy Z.E.

via | Autocar

Comentarii (7)

  • interesant design
    12 9
  • pentru un batmobile
    20 5
  • Renault
    concepte mai ciudate ca la cei de la Renault nu prea se mai gasesc, duster arata mult mai bine decat X87 care se pare a fi o strutocamila
    3 19
  • NU va exista asa si nici macar apropiat la design versiunea care va iesi pe poarta fabricii! Basme! Asa era si Duster nu's ce SF si acum cum arata! CAutati in arhivele Automarket si vedeti ca nici macar nu seamana conceptul cu produsul final.
    5 3
  • Victor
    http://www.zf.ro/auto/autobild-dacia-spera-sa-lanseze-opt-noi-modele-de-masini-pana-in-2015-citadine-numele-modelului-de-oras-cum-arata-x52-galerie-foto-7698051
    3 0
  • nicio treaba
    cu Duster.
    chiar niciuna.
    5 0
  • duster
    Dacia Duster este tot dacie chiar daca este buna , caroseria tot pleu de conserva este
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru