Renault: "Pretul lui Logan SUV va rupe piata"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.06.2008
Unul dintre oficialii Renault sustine ca pretul viitorului SUV Logan va produce o adevarata ruptura in segmentul sau.

Logan SUV va intra in gama Dacia in 2009, urmand sa ofere potentialilor clienti placerea de a conduce pe care o acorda un model de teren adevarat. Declaratiile ii apartin lui Arnaud Deboeuf, unul dintre responsabilii proiectului Logan din partea Renault.

Cea mai interesanta parte a afirmatiilor oficialului Renault este insa legata de pretul scazut al viitorului SUV/Crossover din gama Dacia, Desi nu este avansata o cifra exacta, Deboeuf spune ca "masina va initia a ruptura evidenta in plaja de preturi existenta la aceasta ora in segmentul crossoverelor".

Noul model ar putea aparea in forma unui preconcept in toamna, la Salonul Auto de la Paris, urmand ca lansarea de piata sa aiba loc in 2009. Logan SUV va fi produs la uzina Dacia din Pitesti.

via | Automotive News 

[poll]117[/poll]

Comentarii (24)

  • ovidiu
    "Pretul lui Logan SUV va rupe piata"
    in ce sens????
    0 0
  • pret
    in doo
    0 1
  • The4thMonkey
    poze cu el
    pe zf au aparut poze cu noul suv, preualte de pe auto.cz
    0 0
  • FlorentinPavel
    Logan SUV
    Se va vinde bine, dar nu cred ca trebuie sa exageram cu aprecierile. Conceptul este nemaipomenit, dar modelul pus pe piata va fi departe... Cand am vazut in fotografii Suzuki Ignis, am plecat sa-l cumpar, insa la fata locului am fost tare dezamagit. De atunci sunt foarte precaut.
    0 0
  • pentru The4thMonkey
    Acea fotografie spion a aparut si pe Automarket vineri 06.06.2008. Multumim!
    0 0
  • a??
    urata cu draci, un om cu cap nu si-ar lua SUV Dacia, 1-nu are stabilitate 2-pretul mic = calitate proasta.
    Fost proprietar de Logan, declar ca este cea mai proasta masina pe piata, excludand Geely.
    0 0
  • super tare
    Super tare!
    Si iata ca va aparea si o masina numita Dacia, de 20.000 euro.
    Incet dar sigur le-a mers marketing-ul ... a fost "masina de 5000 euro", iar acum SUV-ul acesta care va fi "ieftin"
    0 0
  • Foarte tare frate
    Daca se mentine linia preturilor in limite rezonabile si se motorizeaza decent(un 1.8 benzina + 19-2.0 diesel), masinuta va fi un succes.
    Bineinteles, nu va tinti targetul fanilor de Q7 sau X5, "oameni cu cap", care nu si-ar lua Dacia din principiu.
    Oricum, cine observa ca si pretul conteaza apreciaza Loganul, "excludand" pe cei subiectivi cu draci, pe care ii lasam sa viseze Q7.Sau Tribeca.
    0 0
  • da
    Sunt convins ca , asa cum Loganul a avut un mare succes , atit national cit si international , si SUV-ul va avea acelasi succes ! Francezii stiu sa faca masini ! Succes !
    0 0
  • Anonim
    Sincer, decat un Tucson, Captiva, sau mai stiu eu ce SUV-uri lowcost, mai bine un SUV Dacia.
    Pe zi ce trece, sunt uimit cat de greu se poate schimba mentalitatea unui om (de fapt a unei "mase" de oameni).
    Stiu ca nu face subiectul articolului, si fara sa ziceti ca-s tampit, spuneti-mi si mie ce vede lumea la un Hyundai Accent (care ar fi drept concurent Logan).
    0 0
  • @anonim
    Captiva
    Captiva nu e de loc in gama low end. un model decent este in jur de 30.000 si e cu o clasa peste Santa fe. Tucsonul este in schimb un low entry ...
    A compara Captiva cu un suv dacia e oarecum injositor pt Captiva
    0 0
  • Suv Logan
    Ce sa rupa??? ... a... "Piata"...
    Sa fim seriosi... SUV lowcost Logan... Nu suna ciudat?
    0 0
  • URAGANU
    Sub 12,000 ?
    Daca va fi sub 12,000 Euro imi iau si eu :)))))))))) Dar atunci apare o alta problema pentru Renault/Dacia: N-o sa se mai vanda modelele scumpe Logan :)))) Deci clar peste 12,000 o sa fie, deci nu-mi mai iau, mai bine Tucson sau Kia Diesel :D
    0 0
  • ramane de vazut
    China a rupt gura targului cu modelele lor copiate, si cu tot scandalul vehiculat in presa, si pe la curtile de justitie internationale, ca vor fi dati in judecata, si li se vor cere despagubiri, valva s-a stins incet, incet, iar omuletii asiatici isi vad de treaba lor in continuare, atat d.p.d.v. al copierii modelelor, cat si a politicii low-cost. Daca tot ceea ce au facut ei pana acum, poate imbraca titulatura de " strategie de marketing ", cu anumite rezerve, nu mi se pare deloc greu ptr. francezi sa " dea din gura " ca vor scoate un model " minune " in ceea ce priveste pretul. Mi se pare o strategie de acaparare a atentiei si de modelare a subconstientului consumatorului, care a functionat destul de bine cu Loganul. Desi acum multi blameaza modelul, atat in privinta pretului, cat si a aspectelor tehnice, masina inca se vinde bine, si in tara, si in afara ei. Concluzie: e bine sa " dai cu gura ", ca nu ai deocamdata nici un angajament contractual cu vreun client in privinta politicii de cost, dar faci inpresie buna, si inoculezi ideea de " ieftin si bun " cu cel putin 24 luni inainte de lansare; si " gloata " sta si fierbe si asteapta cu infrigurare sa vada " rezultatul ". Oare nu-i cazul sa-i lasam in plata lor cu afirmatiile pe care le fac, si sa vedem la momentul lansarii ce au scos pe piata? " Pastile " aruncate strategic s-au mai vazut, noi ar trebui sa ne vedem de ale noastre, si sa socotim la momentul stabilit de noi ce vrem de pe piata auto.
    0 0
  • CE A ASTA???
    bai ce mama naibi... http://www.luckyan.ro/wp-content/uploads/2007/04/logan-suv.jpg Uitativa la poza asta si zicetimi ce e??? Nu asa trebuia sa arate logan suv??? ce e cu hidoshenia asta????
    0 0
  • Pentru saraci
    Fabricat ieftin, VANDUT ieftin! La ce va asteptati? o masina scumpa sa fie vanduta ieftin? Nici gand, 5 bucati de plastic lipite cu scuipat, 1 airbag, 1 geam electric, si o roata cu abs rezulta o masina care rupe piata !!!!
    0 0
  • asmaticu
    rupe sau se rupe?
    Piata? Matache, Gorjului....
    0 0
  • sunshine64sm
    Pretul lui Logan SUV imi va rupe ...
    ... imi va rupe pixu. Promisiuni ca si politichienii. VAX. Ma va rupe la buzunar. Ce, va costa sub 10.000 de ieuro ??? Ha ha ha, ce gluma buna. Hai sa fim seriosi. Logan. Masina de cinci mii de ieuro. Masina promisa ca va fi fost de 5.000 de euro, care de fapt e 10.000. Ha ha ha, ce tzeapa o luat cei care chiar o crezut promisiunile unui tembel. Si SUV sa coaste sub 10.000 ??? Glumeti ca intotdeauna. Ca Logan e cea mai buna masina din lume, asta e clar. Singura conditie pentru masina masinilor este numai o colaborare cu Humwee, sa faca un hibrid de Logan Hummer, un ciocan de logan, sau un ciocan de galon. De puii mei. Va rog frumos, deja m-am plictisit de SUVu Logan si inca nici nu o aparut pe piata. Bag seama ca o avut ceva constipatii la creiere cine o inventat asa ceva. Sau poate ca sta prea bine cu morcovu ... ca deja i-o iesit frunzele. Hai Romania :D ... la footballl ...
    0 0
  • mai cititi
    1.Fiti mai atenti can cititi ceva,
    de ex. sa luam o masina straina, nivel echipare de start, e cam ca un Logan cu nivel de echipare maxim.
    2.Diferentele apar doar la design xterior/interior si la calitatea stofei pt. scaune(eventual la calitatea plasticelor), in final iese in plus la modelele starine o diferenta de cam 1300EURO in plus pt. acelas nivel de echipare si motorizare(aici nu conteaza ca masina are motor 1.4 si 105 CP, cei 105 CP o sa-i vezi in realitate doar pe autostrada la peste 150Km/h, in rest functioneaza ca un motor de 75CP, daca nu crezi atunci pune si tu mana pe cateva masini si testeaza si nu mai vorbi din auzite), bani care-i dai doar daca vrei un plus e comfort si estetica(incluzand emblema/reclama).
    3.Deci Loganul are pretul corect, la fel o sa fie si cu acest SUV marca Dacia.

    Pentru cei care nu stiu cam 40% din pretul unei masini, atunci cand iese din fabrica, reprezinta mrja de profit. Deci toti producatori ar putea sa scada pretul la orice model cam cu 20%, dar nu o fac din mai multe motive...
    0 0
  • las k e bine
    bah e bine k makr astia mai scot si alte masini nu 1300 50 de ani fara nici o schimbare...dacia tot dacia ramane oricum e foarte bune doar pe segmentul ei nu mai o comparati cu alte masini aiurea asa
    PS. nu imi iau in viata mea logan orice rasa ar fi el:P
    0 0
  • De ce comparati????
    De ce oti compara loganul cu audi sau bmw sau mercedes???? Pana la urma aceasta masina se adresaseaza unui anumit target. Mor pe astia care posteaza pe tot felul de aberatii: cine are bani si isi ia logan e prost si cine nu are bani dar vrea o masina noua isi ia logan ce o fi asa de greu?
    0 0
  • AlterEgo
    Costuri Casco
    Am si eu o intrebare:
    La o masina de vreo 16000 Euro, cam cat vine Casco-ul anual ?
    0 0
  • 1234567890
    pentru toti dobitocii
    Stau si citesc toate tampeniile debitate de diferiti indivizi care inainte de '89 nu erau in stare sa se stearga nici la nas iar acum au pretentii la SUV-uri... Pai domnilor... eu in primul rand nu-i inteleg pe astia care umbla cu X5 sau Q7 prin orase. Ar trebui interzise. Va recomand mersul pe bicicleta. Relaxeaza, tonifica, si scapati si de hemoroizi de la atata stat cu acel cur mare pe scaun ore intregi sau chiar toata ziua. Sper ca mentalitatea oamenilor sa se schimbe. Unde esti tu Tepes Doamne? Sau macar un Robin Hood sa-i miseleasca pe toti distrusii astia care ucid planeta si sa-i ajute pe cei care sufera. Omul se autodistruge pe zi ce trece. Veti trai si veti vedea...prea multa poluare !!!!! Planeta sufera, la fel si oamenii.
    1 0
  • toyota
    unu' care a condus logan
    observ ca multi "cunoscatori" afirma cum ca loganul este "varza" si ca ei nu ar da banii pe o asa masina, fiindca nu merita atatia bani doua plastice lipite cu scuipat. eu vin si ii intreb daca au avut pana acum vreo masina sau mai bine daca au bani suficienti sa intre la un WC public.
    daca aveau bani ptr. un logan sau daca aveau posibilitatea sa conduca unul ar fi constatat ca nu este chiar cum spun ei.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru