Renault: “Primul nostru model hibrid va sosi abia în 2017“

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.06.2012
Oficialii Renault au recunoscut că proritatea constructorului francez rămân modelele electrice. Chiar şi aşa, un model hibrid va exista, dar nu mai devreme de 2017.

Deşi majoritatea constructorilor auto îşi concentrează atenţia asupra hibrizilor, mult mai bine digeraţi de publicul larg, Renault se încăpăţânează să facă lucrurile invers. Francezii continuă să acorde o importanţă deosebită modelelor electrice, preferând să se concentreze în următoarea perioadă doar asupra acestui tip de mobilitate.

Chiar şi aşa, oficialii brandului din Hexagon nu pot rămâne indiferenţi la apetitul marelui public pentru modelele hibride. Prezenţi în cadrul Congresului dedicat propulsoarelor diesel, şefii Renault au declarat că nu vom vedea pe piaţă un hibrid cu logo-ul lor mai devreme de 2017.

Cu toate acestea, normele europene de poluare îi obligă să îşi diversifice oferta şi să propună soluţii hibride. Nu este vorba despre ansambluri de propulsie complexe, ci de soluţii simple şi eficiente. Viitoarele modele hibride crescute în curtea Renault vor alătura propulsorului convenţional, diesel sau benzină, un sistem start-stop, un motor electric extrem de compact, un pachet de baterii mic şi un alternator similar celui de tip BAS (Belt Alternator Starter), montat deja pe unele modele General Motors.

La toate acestea se va adăuga un sistem de frânare regenerativă.

Renault a lăsat să se înţeleagă că acest tip de propulsie hibridă va fi aplicat modelelor din clasa mică, medie şi compactă. Adevăratul hibrid, cu funcţionalitate extinsă va rămâne în curtea Nissan.

via l autoblog

Comentarii (5)

  • Interesant ! Asteptam :)
    12 5
  • neinteresant - o vor face doar pentru a se inscrie cu emisiile la nivel de gama si vor pune niste preturi penibil de mari ca sa nu isi bata capul in continuare cu acele modele.

    principiul pe care merge Renault in ceea ce priveste masinile electrice este foarte aproape de a fi "castigator" in lupta cu motoarele clasice.
    8 12
  • cotete ordinare, nici cainii nu urca in reno-uri
    6 17
  • panseluta
    @unckle, esti un geniu, un vizionar! cum le stii tu pe toate! Nostradamus, Einstein si Carlos Ghosn pusi laolalta sunt minciuna fata de tine!
    10 3
  • AndreiRN
    Ce e asa de greu de pus motorizarea Nissan in carosiile Renault.
    In cel mult 6 luni ar trebui linia de asamblare adaptata.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru