Renault scoate model 100% electric

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.11.2007
Carlos Ghosn a anuntat ca Renault va construi un model electric incepand cu anul 2012.

Esential

2012 este anul anuntat de Carlos Ghosn pentru inceperea productiei la un model electric.

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, a declarat ca Renault va produce un model electric in Israel incepand cu anul 2012.

Desi nu s-a precizat acest lucru, toata lumea s-a gandit la rostirea cuvantului Israel, ca productia va fi realizata la facilitatile lui Shai Agassi, unul dintre conducatorii companiei germane de software SAP si persoana implicata in lansarea unui proiect auto ecologic.

Renault nu este un novice in sectorul masinilor ecologice, fiind cunoscuta linia eco2, dar noua ambitia a lui Carlos Ghosn este cu mult peste realizarile de pana acum.

Renault n-a vrut sa comenteze nimic despre speculatiile unui parteneriat cu Agassi, dar se pare ca in realitate discutiile sunt destul de inaintate. Vom afla la jumatatea anului viitor daca Renault se va afilia proiectului „Un Loc mai Bun”, gandit de Shai Agassi.

Din toata aceasta chestiune, legata de anuntul lui Ghosn, exista o singura veriga lipsa si anume modelul electric. Nu se cunoaste niciun proiect, niciun prototip nici un tren de rulare pe care Renault sa-l dezvolte in acest moment.

Ramane de vazut daca francezii vor gasi versiunea cea mai buna pentru globalizarea modelului electric.

Taguri: Renault

Comentarii (2)

  • al3csys
    de ce?
    de ce asteapta pana in 2012, planeta noastra se duce pe rapa din cauza poluarii si ei inca mai stau pe ganduri, se vede ca o intervenit marile companii petroliere, parca vad ca va fi amanat proiectu an dupa an dupa an .............
    0 0
  • dancostea2002
    acum este momentul
    bineinteles ca sar putea dezvolta si mai repede un astfel de model,dar la vinzarile care le au si-ar taia singuri craca de sub picioare.2012 este ales pentru ca intre timp se epuizeaza toate variantele de optimizare a motorului clasic cu ardere interna,pretul petrolului si asa este enorm,si ca sa pastreze piata trebuie sa vina cu ceva nou.dar pina atunci mai cumparati loganuri si renaulturi .......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru