Renault şi PSA au returnat împrumutul Guvernului francez

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 27.04.2011
Renault şi PSA Peugeot-Citroen au terminat rambursarea datoriile deţinute la statul francez. Fiecare constructor a returnat 3 miliarde de euro.

În urmă cu doi ani, criza lovea în plin şi industria auto. Guvernul francez a căutat atunci să susţină cele mai importante două grupuri auto locale, Renault şi PSA, oferind un ajutor de 6.25 miliarde de euro. Banii s-au împărţit în mod egal între Renault şi PSA, fiecare primind câte trei miliarde de euro. Restul de 250 de milioane de euro au fost încredinţaţi diviziei de camioane Renault Trucks.

După o evoluţie bună a vânzărilor şi o redresare a situaţiei economice, cele două mari grupuri franceze au reuşit să returneze statului datoria de 3 miliarde de euro, după ce Renault Trucks achitase partea sa, integral, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Renault şi Peugeot-Citroen au decis să ramburseze împrumutul mai devreme decât fusese stipulat iniţial, anul 2014, pentru a evita o creştere a ratei dobânzii şi pentru că evoluţia pieţei a permis un astfel de efort financiar.

via | autoactu 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru