Renault va construi modele noi la fabricile sale din Spania

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.10.2009
Renault si-a reafirmat angajamentul catre angajatii sai din Spania si a anuntat ca va utiliza fabricile sale pentru inca 10 ani. Totodata, constructorul francez a anuntat ca va construi doua modele noi si un motor ecologic in urmatorii ani.

Francezii de la Renault au anuntat ca vor utiliza fabricile lor din Valladolid pentru urmatorii 10 ani, iar acestea vor construi doua modele noi, alaturi de motoare noi. Astfel, Renault va construi un model electric in 2011 la Valladolid, dupa care vor incepe productia unui motor ecologic in anul 2012, urmand sa produca si un automobil cu motor cu combustie interna incepand cu anul 2013. Pentru moment, nu este clar ce modele vor fi construite la aceasta fabrica, dar este probabil ca Renault sa produca unul dintre modelele prezentate la Frankfurt sub forma de concept.

Anuntul celor de la Renault vine intr-o perioada in care alti constructori de automobile isi inchid fabricile, inclusiv cele din Spania, iar rata somajului din aceasta tara a ajuns la 18 procente, cel mai ridicat nivel din intreaga Uniune Europeana. Fabricile Renault din Valldolid asambleaza modele si construiesc motoare, pe langa uzina din Valladolid, Renault mai are inca doua fabrici in Spania – una in Palencia iar alta in Sevilia.

Renault are circa 10.000 angajati doar in Spania, fiind cel de-al patrulea constructor din Europa.

Spre deosebire de Renault, producatori precum Nissan, Ford si Opel vor miscora productia la fabricile lor din Spania si vor efectua concedieri. Magna International, concernul care a cumparat 55% din actiunile Opel, a anuntat ca va concedia circa 1.300 de peroane de la fabrica din Zaragoza. Japonezii de la Nissan si americanii de la Ford nu au anuntat in ce masura vor efectua concedieri la nivelul fabricilor pe care le au in Spania.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru