Revista americana Consumer Report: "Nu cumparati Lexus GX 460!"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 14.04.2010
Dupa ce testul unei reviste americane a aratat ca SUV-ul GX 460 ar putea avea probleme de stabilitate, Toyota a decis sa scoata temporar de la vanzare modelul la dealerii americani.

Toyota a anuntat ca suspenda temporar vanzarile SUV-ului Lexus GX 460 in urma unei avertizari in legatura cu siguranta oferita de aceasta masina pe care revista Consumer Report a facut-o dupa un test. Cea mai cunoscuta publicatie americana care analizeaza produsele de larg consum disponibile in SUA i-a acordat SUV-ului Lexus ratingul "Don't Buy: Safety Risk" ("Nu cumparati: prezinta risc in legatura cu siguranta"), o atentionare pe care Consumer Report o acorda extrem de rar.

Testul Consumer Report a reliefat faptul ca SUV-ul Lexus are probleme de stabilitate in conditii extreme. "Partea posterioara a masinii iese de sub control atunci cand aceasta este impinsa la limita. Masina s-a pozitionat aproape perpendicular pe axa drumului inainte ca sistemul ESP sa-si faca datoria si sa repuna masina pe traiectoria normala", spun redactorii revistei americane. Acestia incheie cu o fraza fatalista: "Consideram ca in conditii reale de trafic, aceasta situatie ar duce la un accident prin rasturnare, acesta putand cauza rani serioase sau chiar moartea pasagerilor".

Totusi, Consumer Report recunoaste ca nu au existat cazuri in care clientii modelului japonez sa raporteze aceasta problema.

REACTIA TOYOTA

Cei de la Toyota au dat dovada de profesionalism si, chiar daca nici o instanta americana nu i-a obligat s-o faca, japonezii le-au cerut dealerilor sa scoata de la vanzare modelul in SUA. "Cu toate acestea, suntem increzatori ca GX se ridica la standardele de siguranta promovate de noi", sustin japonezii, care au anuntat ca modelul s-a comportat foaret bine in testele private interne de siguranta. In ultimii 20 de ani, Lexus a facut din satisfactia si siguranta clientilor cea mai mare prioritate. Analizam foarte serios situatia in care se afla GX 460 si suntem determinati sa identificam si sa corectam problemele pe care le-a identificat Consumer Report. Echipele noastre de ingineri testeaza in aceste momente modelul utilizand parametrii specifici ai testului Consumer Report pentru a identifica modul in care performantele modelului nostru pot fi imbunatatite, afirma Toyota in comunicatul oficial.

Conform oficialilor japonezi, fiecare dintre clientii GX 460 va putea sa primeasca o masina de schimb in locul celei pe care o detine in perioada in care Toyota va testa problema.

via | AFP

Comentarii (10)

  • george
    CE STABILITATE VREI DE LA UN AUTOBUZ?!?!
    Consumer Report - un fel de JD Power...

    Cand impingi o astfel de masina "la limita", nu te poti astepta sa se lipeasca de asfalt...decat daca nu stii de capu` si de viata ta...Saormarii astia au facut astfel de teste si cu Navigator, Escalade si Hummer?
    15 3
  • Interesant
    Respect pentru Toyota care in cazul asta a reactionat conform asteptarilor.
    10 5
  • krajla
    Land Crusier
    Lexus GX 460 e o versiune de Toyota Land Crusier, comercializat si la noi. Oare acesta nu are probleme?
    7 1
  • greseala
    "put si imbunatatite" sau "pot fi imbunatatite"
    1 3
  • Andrei
    Astia nu stiu cum sa-i mai atace.
    Atata se c.ca pe ei, k aia e asa si pe dincolo, cand de fapt sunt super ok.
    Dar astept linistit, momentul cand vor incepe ceilalti sa intre in chemari d-astea importante.
    Oare intamplator este cea mai raspandita masina din lume? Oare chiar asa RAV-ul , Land Cruiseru', Hilux, Corolla, etc sunt proaste?
    Eu am avut Corolla, apoi RAV, LC120 si acum GX470. Niciodata n-am avut probleme. Cu corolla am mers 75mii km si n-am facut decat revizii.
    Cam atat!
    8 2
  • Americati
    Americanii astia sunt dusi cu pluta. Or sa zica imediat ca au dat cu masina intr-un stalp de beton si s-a stricat masina domne...
    7 3
  • Duster
    Va dati seama daca ar lua Dacia Duster la teste.Niste tampeni Americane.Cred ca fabrici de la Mioveni ar trebuie sa i se dea foc.
    5 8
  • Etienne
    GX 460 ca Logan
    Filmuletul pare copiat la indigo dupa cel facut de ADAC acum cativa ani cu Logan care se putea rasturna, in niste conditii dubioase. Nu sunt deloc subtili americanii cand e vorba de a ataca Toyota/Lexus de ceva vreme. Maniera de efectuare a acestor teste e subiectiva, daca iti pui mintea poti rasturana cam orice masina, mai ales un 4X4 masiv. Dupa cum zicea si George, oare Navigator, Tahoe stau mai bine cand se efectueaza asemenea manevre? Mai mult ca sigur ca nu.
    8 1
  • andrei
    Jalnic...
    DIn nou, o tentativa jalnica de a discredita Toyota/Lexus. E incredibil de ce sunt in stare americanii astia. IN loc sa produca mai sigur, discrediteaza, ca sa poata produce aceleasi conserve metalice si absorbante de combustibil mai ceva ca tampoanele. Le doresc faliment placut.! Dupa toate astea, eu tot as cumpara, cu incredere, o Toyota Rav 4. Si sper sa gandeasca la fel si americanii.
    5 1
  • Marius
    Toyota... No Comment
    Am avut ocazia sa merg cu diferite modele de la Toyota... mi-au placut toate. Nu se prea pricep ei la desig interior (parerea mea) insa sunt "masini", referindu-ma la faptul ca sunt intradevar fiabile.
    Imi pare rau sa aud si sa vad acest lucru, referitor la stabil;itate, insa nu-mi schimb asa de usor parerea.
    Am avrut sa cupar un tester pentru Toyota, iar furnizorii m-au intrebat: "Pentru ce-ti trebuie tester pentruToyota, ca Toyota nu se strica". (Era pentru uzul personal nu pentru service).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru