Rinspeed a construit un vehicul acvatic

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.12.2007
Squba este un concept amfibie care poate rula pe uscat si este capabil sa se scufunde pana la 10 metri adancime.

Esential

10 metri este adancimea maxima pana la care se poate scufunda conceptul Rinspeed Squba.

Ideea unui vehicul amfibie, capabil sa poata rula fara probleme si pe uscat si in apa a suscitat interesul mai multor constructori. Un astfel de vehicul a devenit celebru in 1977, cand un model Lotus Esprit a rulat sub apa in celebra serie James Bond.

Celebra casa de design elvetiana Rinspeed a venit cu ideea renasterii conceptului acvatic si a creat un concept botezat Squba, pregatit sa fie dezvaluit la Salonul Auto de la Geneva. Considerat primul model din lume capabil sa se scufunde, viitorul Squba se poate transforma intr-un vehicul amfibie prin simpla apasare a unui buton si se poate scufunda pana la o adancime maxima de 10 metri.

Vehiculul este pus in miscare de un motor electric a carui putere este transmisa puntii spate. Sub apa lucrurile se schimba, vehiculul fiind propulsat de un set de doua elice pozitionate in partea posterioara si de doua motoare nautice in partea frontala.

Caroseria a fost construita din componente usoare Carbon Nano Tubes iar respiratia in mediul acvatic va fi posibila multumita unui sistem de rezervoare de aer.

Comentarii (5)

  • ALX CT
    Perfect!
    Acuma stiu ce masina sa imi cumpar cand merg la mare(si eventual sub mare cu ea) :D,Daca ar fii avut victimele TSunamiului de acu ceva timp cate o buc. din asta ar fii scapat :).
    0 0
  • Mr.Bogdan
    decapotabila
    e cumva decapotabila sau asa mi se pare...mi-as pune costumu de baie si masca de oxigen atunci
    0 0
  • Sa vina inundatiile...
    S-a rezolvat deci problema inundatiilor la noi. Gata ne-am linistit! Guvernul va aloca, fiecarei familii din zonele cu risc de inundatii, cate o machineta din asta...
    0 0
  • Nu e problema de inundatie
    Arata bine decapotata, sa vezi pestii si sirenele mai bine. Cumva are si stergator pe sub ea !? Pardon pe partbriz !:)
    0 0
  • care este....
    dar care naiba este pretul???astept un R.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru