Rivalul lui Bugatti Veyron Super Sport va fi lansat în 8 august

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.07.2010
Americanii de la Shelby Supercars promit un model capabil să depăşească recordul de viteză, de 431 km/h, stabilit de Bugatti Veyron Super Sport. Lansarea acestuia este programată în 8 august.

Esential

431 de km/h este recordul de viteză stabilit de Bugatti Veyron Super Sport.

Recordul de viteză stabilit de Bugatti Veyron Super Sport i-a ambiţionat serios pe cei de la Shelby Supercars, americanii anunţând încă de la începutul acestei luni că vor da naştere unui model suficient de rapid pentru a detrona performanţa subsidiarului Volkswagen.

Se pare că producătorului de nişă nu i-a luat prea mult să dezvolte un rival pentru Veyron, oficialii SSC fiind gata să lanseze supercarul în data de 8 august. Modelul va fi dezvăluit în cadrul Muzeului de Aviaţie Boeing şi va purta semnătura celebrului designer Jason Castriota, omul care a trasat liniile modelelor Maserati Gran Turismo şi Bertone Mantide, recent înregimentat de Saab pentru definitivarea viitorului 9-3.

Având în vedere că vechiul Ultimate Aero TT, modelul cu care Shelby Supercars reuşise să stabilească un record de 411 km/h, dezvolta un total de 1287 de cai putere, ne putem aştepta ca viitorul model al americanilor să ascundă sub capotă undeva între 1300 şi 1400 de cai putere. Pentru a putea menţine pe şosea un asemenea ansamblu de putere, SSC va modifica radical designul şi implicit aerodinamica.

Rămâne de văzut dacă, în aceste condiţii, SSC va reuşi să doboare recordul pentru cea mai rapidă maşină de serie, stabilit de Veyron Super Sport la 431 km/h.

via | autoblog

Comentarii (19)

  • care dintre ele va fii mai fiabila decat Veyron ?
    11 3
  • Sa nu uitam si greutatea mai mica cu 700 Kg comparativ cu Bugatti Veyron .
    12 4
  • @Lamborghini
    Dar de unde stii tu ca e fiaibil ai vazut tu unul cu peste 100k care nu avut nici o problema ? Fiabilitate unei masini consta in 80% in modul in care mergi cu ea, daca ai Veyron si mergi cu el prin oras ca sa arati lumii ca ai bani, bineinteles ca o sa fie mai fiabil decat unul care ruleaza pe un circuit. Aici conteaza recordul de viteza, nu fiabilitatea
    3 10
  • pac pac
    poi
    americani o sa faca o masina de viteza si punct.in timp ce bugatti e o supermasina care alearga cu adevarat si se poate compara cu o limuzina dpdv al luxului ..
    8 4
  • @pac pac
    Si de unde stii tu ca SSC-u asta n-o sa fie luxos? Usor usor incepe lumea sa detroneze Veyron-ul care a facut si face atata valva in lumea auto.
    1 7
  • @ Ripper
    Bugatti Veyron este o realizare de exceptie
    SSC-ul asta nu are nici un elemnt de confort : geamuri electrice, sistem audio sau de navigatie, climatizare, etc .

    Bugatti Veyron are toate aceste elemente de confort si cu toate ca este mai greu cu 700 de Kg decat concurenta este cel putin la fel de rapid ca sa nu mai vorbim de stabilitatea fara egal a Veyron-ului la viteze foarte mari, rivalii sai dand impresia ca sunt pe cale sa se dezinitegreze .

    Contrar parerii unora, Veyron in ciuda greutatii enorme sta foarte bine si in viraje, noul Veyron Grand Sport de 1200 CP stabilind cel mai bun timp pe circuitul Top Gear, devansand modele gen Pagani Zonda .
    9 0
  • pac pac
    @Ripper
    io am vazut-o de la altii (Top Gear) de ce nu au testat SSC????pt k nu e o supermasina precum Bugatti
    4 1
  • @@ Ripper
    taci man ca te faci de ras unde ai vazut tu navigatie la Bugatti, eu in schimb la SSC am vazut si navigatie, geamuri electrice, sistem audio, climatizare, si portiere tip Lamborghini, va rog daca nu stitii nu mai comentatii ca altii va cred si uite asa cream un spirit de turma cretin
    @pac pac pentru tine Top Gear reprezinta standardul de calitate in materie de emisiuni auto ? Top Gera este o emisiune de entertainment
    1 7
  • @MCD
    nu am auzit de Bugatti'uri sa ia foc, nu prea se zvoneste ca Bugatti'urile se strica repede, care dintre toate supercarurile au confortul, sistemul de tractiune, originalitatea Bugatti'ului
    eu zic ca Bugatti Veyron e "cel mai fiabil dintre supercaruri"...
    si oricum in Romania nu ai unde sa mergi cu >400 km/h
    7 1
  • pai..normal ca e o masina tare ...fara pereche...doar pierd vag in afacere...
    2 2
  • Bugatti Veyron
    Bugatti Veyron este singurul automobil din lume supravegheat 24H/24H prin telemetrie de la fabrica Bugatti din Franta . Proprietarul unui Veyron este anuntat de ex daca are presiunea scazuta in pneuri inainte de a sesiza personal acest lucru . Iar faptul ca chiar si pe circuitul Top Gear a avut un timp mai bun decat Gumpert Apollo, spune multe despre aceasta masina senzationala .
    6 1
  • @ MCD
    Asa, si, am zis eu ceva de rau despre Bugatti ? La cat costa este normal sa fie verificat continuu. Eu nu suport mincinosii, gen @Ripper, care dezinformeaza prin cometariile lor,("SSC-ul asta nu are nici un elemnt de confort : geamuri electrice, sistem audio sau de navigatie, climatizare, etc"). nu suport fanatismul de orice fel, oamenii care minimizeaza si maximizeaza, in cazul nostru, masinile, doar bazandu-se pe spirtul de turma, cand de fapt realiatea este la mijloc.
    Atat am avut de spus.
    PS Ar fi bine daca si tu @Ripper v-ati gasi un nick al vostru
    4 2
  • ffffff
    numai cand spui bugatti te gandesti la o masina sport:D
    3 0
  • @DrIaN
    bugatti vs. SSC
    SSC e o masina de rahat in schimb bugatti este cea mai mare realizare auto de pana acum
    3 0
  • Veryon
    Bugatti Veryon este mai puternic si mai bun ca ori ce masina din lume este in top gear pe locul 1 si are confort foarte bun ssc este o slaba pe langa Veryon si este de nota 1
    4 0
  • Veryon vs SSC
    BUGATTI VERYON este mai BUN ca SSC cu 100% numai ca uni cred ca porcaria aia de masina "SSC-ul" este mai buna ca BUGATTI VERYON dar nu este adevarat
    4 0
  • Veryon
    Bugatti Veryon cea mai buna masina din istorie
    3 0
  • :))
    :))
    2 0
  • surasblacks
    Veryon
    are 1001 cp
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru