Roşul pierde teren la Ferrari - doar 45% dintre clienţi mai comandă această culoare

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 27.06.2011
Clienţii Scuderiei din Maranello comandă tot mai puţine supercaruri vopsite în culoarea tradiţională, roşu. Statistica spune că în urmă cu 15 ani 85% din maşinile create de Ferrari erau roşii.

Esential

85% din clienţii Ferrari din anii '90 comandau modele Ferrari vopsite în culoarea roşie.

Vă puteţi imagina un Ferrari cu o altă culoare decât cea roşie, specifică Scuderiei din Maranello? Nu? Se pare că tot mai mulţi clienţi răspund invers. Deşi Ferrari s-a consacrat alături de culoarea roşie, modelele actuale adoptă şi alte soluţii cromatice.

Dacă în anii '90 roşul era clar dominanta de culoare a tuturor modelelor născute la Maranello, astăzi lucrurile stau puţin altfel. În prezent doar 45% din modelele Ferrari mai sunt comandate cu nuanţa de roşu tradiţională, adică mai puţin de jumătate. Aţi fi tentaţi să spuneţi că este o valoare rezonabilă, însă trebuie să ştiţi că în urmă cu 15 ani nu mai puţin de 85% din maşinile produse de italieni erau roşii.

Noii clienţi preferă să combine mai multe culori atunci când vine vorba despre exteriorul supercarurilor, adoptând nuanţe diferite pentru acoperiş şi caroserie. Nu lipsesc nici cererile pentru linii longitudinale, în stilul celor de pe vechiul 430 Scuderia, şi nici motivele folosite pentru modele de competiţie cum este 458 Challenge.

Noile cereri coincid cu progresele înregistrate de italieni în materie de vopsire a caroseriei.

În atelierele Căluţului Cabrat se pot obţine noi culori istorice sau se pot aplica nuanţe deja cunoscute în trei straturi diferite pentru a amplifica profunzimea culorii şi strălucirea sa.

Introducerea noilor tehnologii de vopsire a făcut ca numărul nuanţelor realizate la comandă să crească de la 1% în anii 2000 la 10% în 2010.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • stefan
    nu sunt un specialist...da' macar atata stiu...ca nu rosul este culoarea traditionala ferrari...culoarea traditionala este cea din interiorul emblemei...galben...
    5 4
  • ar fi fost interesant sa spuneti si care sunt procentele la alte nuante! cred ca galbenul este pe locul doi... foarte frumoase modelele din poza, vopsite in doua nuante, ma bucur ca nu e si argintiul acolo...
    1 1
  • Observa cineva tricolorul ROMANIEI ?
    Sunt puse in ordine :))
    Oricum tot in rosu ii sta mai bine....
    5 1
  • prudentul
    @Adi
    Nu sunt în ordine. Drapelul României are albastrul în stânga, ar trebui să cunoşti atâta lucru.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru