RUF a dezvaluit primul Porsche 911 electric

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.10.2008
Dupa cum Automarket v-a anuntat acum cateva saptamani, RUF a lansat un vehicul electric bazat pe un model Porsche.

Esential

650 NM dezvolta motorul electric al lui RUF 911
7 secunde ii sunt necesare lui RUF 911 pentru a atinge viteza de 100 km/h din start de pe loc.

Tunerul german Ruf a dezvaluit un vehicul electric bazat pe modelul Porsche 911. Dupa ce acum cateva saptamani v-am anuntat cu privire la acest vehicul, se pare ca modelul de la care s-a plecat nu a fost un Cayman, ci un 911.

Prin lansarea acestui model, asteptarea fanilor si pasionatilor marcii Porsche a luat sfarsit. Desi este inca un concept, modelul electric 911 (997) este echipat cu un motor electric care dezvolta 204 cai putere si un cuplu monstruos de 650 Nm.

Motorul electric ii ofera lui RUF 911 posibilitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h in doar 7 secunde. Viteza maxima este de 224 km/h.

Setul de acumulatori al vehiculului cantareste nu mai putin de 550 de kilograme. In aceste conditii, masa proprie a lui RUF 911 a sarit la 1900 kilograme. Vehiculul poseda 96 celule de baterii create de Axeon, un furnizor de baterii litiu-ion.

Conform germanilor de la RUF, fiecare celula ofera 160 amperi pe ora. In conditii normale de exploatare, vehiculul poate oferi o autonomie de 250-300 km.

Via | Spiegel 

Taguri: , 911, 997, Porsche, Ruf, electric

Comentarii (5)

  • Amperi*ora nu amperi/ora. Mai revedeti fizica de clasa a 7a.
    0 0
  • ramdac
    genial
    de laudat tehnica fiind foarte 'verde'..dar nu cred ca trebuia pusa pe un porsche...inca 2 sec la suta si ii facut de un astra...nu suna prea bine avand in vedere ca ii porsche....poate era bine sa puna pe un...golf
    0 0
  • cineva
    bine ca pe golf si nu pe golf gti :))
    0 0
  • alex din ardeal
    porsche targa
    nu conteaza fizica, practica ne omoara..
    pana una-alta tesla bate targa.
    0 0
  • Razvan
    Super tare !!!
    Bravo RUF .. ce naiba se mai poate cere de la un tuner decat atat? Toti au fac mamuti de motoare supraalimentate vezi Brabus SL, de consuma maxim si polueaza la fel, iar cei de aici s'au gandit la un model electric .. numai laude !!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru