Rusia anunta: industria auto isi revine din criza pana in 2015!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.03.2010
Industria auto din Rusia va reveni la nivelul-record din 2008 in maxim 5 ani. Opinia este una impartita de liderii industriei auto rusesti.

Sefii industriei auto din Rusia anunta ca piata auto din aceasta tara isi va reveni la nivelul dinainte de izbucnirea crizei dinanciare mondiale pana in 2015. Conform acestora, cresterea va fi una treptata pana la acel moment, rusii avand in mare aceleasi probleme pe care le au si romanii: costurile mari ale creditelor si semnele de intrebare care planeaza asupra furnizorilor.

Conform Automotive News, diriguitorii industriei auto rusesti considera ca varful de vanzari atins in 2008 (cu putin sub 3 milioane de masini) va putea fi egalat dupa cativa ani de crestere treptata. Acum doi ani, Rusia era pe punctul de a depasi Germania la vanzarile auto, insa criza a inabusit cresterea constanta a pietei din aceasta tara "Ne asteptam ca piata sa creasca gradual pana la nivelul dinaintea crizei, insa e nevoie de ceva timp pentru asta", spune Martin Jahn, vicepresedinte in cadrul Volkswagen AG.

Desi in primele luni ale anului piata a continuat sa scada (-37% in ianuarie si -32% in februarie), guvernul din Rusia a luat masuri in acest sens si a anuntat ca introduce un program de tip Rabla care ii avantajeaza pe clienti: 1250 de euro in schimbul casarii unei masini mai vechi de 10 ani.

"Vedem o piata care se ridica incet-incet. Acestea sunt semnalele pe care le primim de la vanzatori. Cu toate acestea, ne va lua cel putin doi ani sa revenim la nivelul din 2008", considera David Thomas, presedintele Volvo Cars Rusia.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru