Rusia: O coloană oficială a blocat o salvare şi a dus la decesul unui pacient (+video)

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.06.2012
Ruşii sunt scandalizaţi de un eveniment tragic petrecut la începutul săptămânii. O coloană oficială, în care se afla şeful Dumei, a blocat deplasarea unei ambulanţe ce transporta un pacient în stare gravă.

Mulţi sunt de părere că simţul civic este îngropat de mult în Rusia, ca şi în România. Sunt însă şi exemple care contrazic aparenţele, unul chiar recent, responsabil pentru stârnirea unei revolte generale în fosta URSS.

Mai multe agenţii de presă din Rusia au anunţat că o coloană oficială a actualui preşedinte al Dumei, Sergei Naryshkin, este responsabilă de decesul unui pacient ce era transportat în stare gravă către un spital din localitatea Vsevolozhsk. Pentru a asigura cale liberă convoiului de demnitari, poliţia a oprit ambulanţa ce transporta pacientul şi a întârziat astfel intervenţia medicală de specialitate.

Un purtător de cuvânt al Dumei a negat acuzaţiile. "Informaţiile despre tragicul accident nu sunt confirmate. Situaţia nu are la bază detalii concrete şi pare a fi publicată doar pentru a atrage cititorii ziarelor de tip tabloid", a declarat purtătorul de cuvânt Yury Shuvalov.

Ceea ce nu ştie probabil oficialul rus este că un şofer a filmat întreaga scenă şi a publicat-o pe internet.

Imaginile dovedesc faptul că personalul medical de pe ambulanţă chiar a strigat la poliţişti pentru a forţa trecerea. Au fost ţinuţi însă pe loc până la trecerea convoiului.

via l carscoop

Comentarii (9)

  • ingineru
    Din cate vad eu ambulanta nu a stat mai mult de 30de sec pe loc, deci nu cred ca din cauza coloanei a murit omu ala..
    9 11
  • daca as fi fost sofer de ambulanta .....nu respectam nimic ,incercam sa imi fac loc in trafic .......iar in Ro trebuie modificat legea .....ambulanta trebuie sa primeasca culoar printre benzi .....
    19 1
  • Tabloid

    Si unde sa se duca daca deja era blocat un sens si pe contrasens venea coloana oficiala
    5 7
  • pacientu' de la morga
    @ingineru, tu esti probabil genul de individ care nu da prioritate la ambulante... Romania te iubesc!
    11 5
  • puteau urca pe bordura si aveau loc unii pe langa altii
    8 1
  • si la noi in tara se intampla la fel...deci poate sa moara un om pana la spital nu-i intereseaza pe aia,ei sa treaca rapid......Aceste persoane din coloane oficiale nu le pot numi decat niste rebuturi,niste umpluturi care iau bani degeaba,si pe deasupra pt ei nu exista lege...pot sa depaseasca si pe linie dubla continua am vazut cazuri la noi in tara ma refer....Unui prieten de al meu i-a fost suspendat permisul pe 3 luni pt ca depasea regulamentar,dar din spate veneau rebuturile din coloane oficiale cu viteza mult mai mare decat cea legala pe un drum national,iar el nu i-a obseravat si nu si-a dat seama ca aia vin cu peste 150 la ora....deci unde este dreptatea????ei pot sa circule cu viteza mult mai mare decat cea legala...pot sa depaseasca si pe linii contiunue...la fel face si politia romana....nu prea poarta centurile...pot sa umble si bauti ca doar pe ei nu-i opreste nimeni...isi pornesc girofarurile si atunci cand nu au urgente,doar ca sa nu stea in traffic,si acest caz l-am vazut de cateva ori...adica la coada semaforului se grabeau ca sa treaca cat mai repede si dupa ce s-au urcat pe autostrada au stins girofarurile si rulau cu o viteza mult mai mica de 100 km/h...
    8 1
  • Jean Luc
    de apreciat simtul civic al rusului care dupa intamplarea filmata ( nu inteleg rusa dar pot intui actiunea ) a avut curajul sa se duca la acei agenti si sa le ceara explicatii, intarind dovada clara , ca guvernatilor de peste tot putin le pasa oameni, si daca nu-i penalizam pentru orice greseala si abatere de la resp[onsabilitatile fata de popor&alegator, atunci n-are rost sa ne mai plangem de traiul pe care-l ducem...
    8 0
  • mai mult decat atat, le-a zis articolul din lege precum ca ambulanta are prioritate, nr. articolului care interzice parcarea pe trecere de pietoni (a se vedea masina politiei) si le-a luat numarul de pe insigne deoarece acestia au refuzat sa se legitimeze. Fiind tot un doctor (cel care a filmat) a zis ca face si o plangere la procuratura. BRAVO
    7 0
  • George
    Niste ordinari ideei comuniste de opulenta abuz de putere .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru