Saab: 20 de investitori interesati de preluarea companiei

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.04.2009
O curte suedeza a anuntat astazi prelungirea termenului pana la care Saab isi poate pregati reorganizarea. Salvarea ar putea veni de la unul dintre cei 20 de potentiali investitori.

Curtea suedeza din Vanersborg a majorat perioada in care producatorul auto Saab se bucura de protectie impotriva creditorilor sai, acordandu-i acestuia mai mult timp pentru a-si planui restructurarea.

Magistratii au confirmat prelungirea termenului limita deoarece niciunul dintre creditorii Saab nu a contestat planul de reorganizare propus de marca nordica, acest plan continand implicit stergerea a 75% din datoriile non-prioritare. In cazul in care exista minimum un caz de debitor contestatar, curtea suedeza avea puterea de a opri procesul de restructurare, fortand falimentul marcii. In cadrul audierilor au fost invitati reprezentantii tuturor celor 1300 de creditori ai companiei Saab.

"Curtea a decis ca reconstructia Saab poate sa continue pana cel tarziu in 20 mai, in cazul in care nu se va lua o alta decizie pana in acel moment", au anuntat magistratii.

Cea mai viabila cale de salvare a celor de la Saab este cumpararea marcii de catre un investitor. Conform datelor oferite astazi presei de catre unul dintre administratorii Curtii din Vanersborg, in acel moment exista 20 de astfel de investitori interesati de o eventuala preluare a companiei.

Automotive News anunta ca printre acestia se numara compania chineza Dongfeng Motor si un grup de afaceristi suedezi. Cheia supravietuirii companiei nordice este gasirea unui investitor intersat sa pompeze sume care sa asigure viabilitatea Saab in fata creditorilor sai.

Compania Saab a fost infiintata in 1949 si se numara printre cele mai cunoscute branduri suedeze la nivel mondial. Pierderile anului trecut au ajuns la nivelul de 370 de milioane de dolari, oficialii Saab anuntand cifre similare pentru 2009. In cursul lunii trecute, producatorul suedez a anuntat taierea a 750 de posturi din totalul de 4100 de locuri de munca pe care compania le detine in Suedia.

via | Automotive News (inreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru