Saab 9X Air Concept vine la Paris

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 16.09.2008
Saab a dezvaluit surpriza sa pentru Salonul Auto de la Paris: conceptul 9X Air, viitorul 9-1.

Esential

200 CP dezvolta conceptul hibrid Saab 9X Air.

Saab a dezvaluit primele informatii despre noul concept 9X Air, pregatit pentru Salonul Auto de la Paris. Saab 9X Air Concept reprezinta versiunea cabrio a conceptului 9X BioHybrid, prezentat de producatorul suedez in martie la Geneva.

Conceptul 9X Air intruchipeaza un viitor model de serie, care va fi denumit 9-1, dupa unele surse apropiate situatie. Viitorul model va fi disponibil in doua versiuni de caroserie, una hatchback si una cabrio, si va reprezenta un rival pentru Ausi A1 si Mini.

Conceptul 9X Air ofera un spatiu mai mult decat sufiecient, in ciuda dimensiunilor relativ mici. Vorbim de o lungime de 4.430 mm, o latime de 1.390 mm si o inaltime de 1.830 mm.

Interiorul este dotat cu o sumedenie de functii multimedia Saab 9X Air se distinge prin forma alungita a gurilor de evacuare, insertii de tip LED si jantele de 21 inch.

Sub capota Saab a pregatit un motor supraalimentat de 1.4 litri E85 care lucreaza alaturi de un propulsor electric alimentat de baterii pe litium-ion.

Trenul de rulare hibrid al conceptului Saab 9X Air dezvolta 200 CP si un cuplu maxim de 280 Nm. Timpul de accelrare de la 0 la 100 km/h este de 8.1 secunde, iar viteza maxima este de 231 km/h.

Modelul de serie 9-1 va fi lansat pe piata anul viitor, urmand ca acesta sa beneficieze de si de motorizari traditionale.

Via | Saab

Taguri: 9-1, 9X Air, Saab

Comentarii (4)

  • audi nu ausi
    schimbati repede pana nu vad si altzii :))
    0 0
  • mumbojumbo
    si ar mai fi ceva...
    probabil inaltimea e de 1390mm si latimea e de 1830, ca altfel la prima curba luata mai "viguros" nu te salveaza nici tata mare...
    0 0
  • SAAB
    superba masina! pacat ca este hibrid.
    0 0
  • sunshine64sm
    Fîsssss...
    Ştiam că Saab e firmă serioasă, şi nu se ocupă de jucării. E cam mult spus că aia poate fi numită maşină, e un fîssss.... (pentru cine nu o înţeles, o să mă esprim mai direct, pe româneşte, ). E de-a dreptul idioată. Maşina, evident !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru